Edderkop stopper byggeri til flere milliarder

26/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det skulle have været Englands svar på Disneyland, men nu er stort prestigebyggeri fanget i et spind af problemer.

Mest læste i dag

Byggeriet af en ny stor forlystelsespark er blevet stoppet øjeblikkeligt. Det skyldes fundet af en sjælden edderop. 

Nu fortælles det, at et amibitiøst byggeri - der angiveligt har en værdig på 2,5 milliarder britiske pund - står stille. Opførslen af en ny forlystelsespark i omegnen af den engelske hovedstad London. Forlystelsesparken, der er blevet beskrevet som Englands svar på Disneyland, bygges på den sumpede halvø - Swanscombe - i Kent. 

Det sætter et nyt fund dog nu en stopper for.

Under byggeriet er det nemlig blevet klart, at den såkaldte distinguished jumping spider, kalder byggepladsen for hjem. Det er et problem for bygherrene, da den lille edderkop er af hundrevis af engelske arter, hvis hjemsteder er truet. Derfor er de sat på en rødliste og skal beskyttes. Det fortæller organisationen Buglife, skriver den britiske avis The Mirror.

Stoppet

Edderkoppen er cirka 5 mm lang, den lurer i moserne i Kent,  klar til at hoppe på ethvert forbipasserende insekt. Den er kritisk truet og den sumpede halvø er det eneste sted i England, hvor den findes. 

Fundet har nu resulteret i, at der er blevet indgivet en ansøgning til regeringen. Dyreværnsorganisationer ønsker, at byggeriet stoppes permanent og stedet fredes, så naturen og edderkopperne beskyttes. 

Indtil videre er det dyre byggeri stoppet midlertidigt. Sådan forbliver det, indtil regeringen har truffet beslutning om den potentielle fredning. Det forventes at ske i løbet af foråret, oplyses det. 

Ifølge Buglife bør det dog ske. Det er nemlig ikke kun den truede edderkop, der kalder området for hjem.

"Området er hjemsted for nattergaler, gøgler, sumpgræsere og en blomstrende bestand af almindelige firben takket være dets rige vifte af levesteder samt rigeligt med bier, sommerfugle og biller."

 

 

Anbefalet til dig