Efter 62 dage i koma: Ét magisk ord vækker 18-årig

09/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En forfærdelig trafikulykke sendte en kun 18-årig mand i koma i 62 dage.

Mest læste i dag

Et gammelt ordsprog siger, at vejen til en mands hjerte går igennem hans mave. Noget kunne gode tyde på, at det mundhælde indeholder en flig af sandhed. 

I juli i år var en kun 18-årig ung mand involveret i en trafikulykke. Manden der, ifølge Taiwan News, kun er offentligt kendt under sit efternavn Chiu stammer fra Hsinchu County i netop Taiwan.

Han kørte galt på sin scooter. Under ulykken led flere af hans organer alvorlig skade, og han måtte straks indlægges. 

Ifølge lægerne på Ton Yen General Hospital, så var den unge mands skader af så alvorlig en karakter, at han straks blev lagt på operationsbordet. Det lykkedes lægerne at stabilisere den 18-årige, men det havde den konsekvens, at han faldt i dybt koma. 

Et ord gør forskellen

Under sin indlæggelse gennemgik Chiu seks forskellige operationer.

Lægen Hsieh, der arbejder på Ton Ye General Hospital, har udtalt, at det lægefaglige personale gik til genopbygningen af Chius meget skadede krop en operation af gangen. Desuden fortæller lægen, at han ultimativt mener, at den unge mands egen stærke livsvilje er grunden til, at han overlevede det tragiske uheld og den efterfølgende lange indlæggelse på hospitalet. 

Undervejs under sit ophold på hositalet kæmpede Chiu hele tiden en "trækkamp med dødsguden", som en sygeplejerske fra hospitalet formulerede det. Hans familie var hele tiden til stede ved hans side, mens dagene forsvandt for den 18-årige koma patient. Familien bad til, at han snart ville vågne, men intet hjalp. 

Indtil der var gået 62 dage siden den forfærdelige ulykke, der sendte Chiu dybt ned i komaet. 

Endnu en gang var broderen og resten af familien tilstede ved sengen. Stemningen var dog så løssluppen denne dag, at broderen dristede sig til at lave en joke. Det endte han og resten af familien med at blive rigtigt glade for. Hele familien vidste nemlig, at hvis der en ting, som Chiu elsker, så er det en særlig slags kyllinge filet. 

Derfor jokede hans bror med, at han nu ville hans altså spise Chius yndlings kyllingefilet. Men netop dette ene ord fik en stor betydning, fortæller kilder fra hospitalet til Taiwan News. 

Pludseligt begyndte Chius puls at stige, og han begyndte mirakuløst at genvinde bevidstheden. Hans vitale tegn stabiliserede sig.Snart vågnede han igen og et par dage efter blev han udskrevet og kunne tage hjem sammen med sin familien. 

 

Anbefalet til dig