Efter drama: Nu bryder Meghan tavsheden

01/2/21 07:54

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Efter det dramaet i de udenlandske medier i weekenden, bryder hertuginden nu tavsheden og forklarer sig.

I weekenden kom det frem, at hertuginde Meghan har fået fjernet sine fornavne fra sønnen, Archies, dåbsattest. Derfor fremgår hendes to fornavne Rachel og Meghan ikke længere på fødselssattesten, i stedet står der nu "Her Royael Highness The Duchess of Sussex" (Hendes Kongelige Højhed Hertuginden af Sussex, red.) på attesten. Det er også kommet frem, at prins Harry har fået lavet en ændring på sønnens fødselsattest, hvor der i stedet er blevet tilføjet "prins" til hans navn på attesten. Det skriver The Sun.

Der har været spekulation omkring, hvorvidt navneændringen er en hyldes til Harrys mor, prinsesse Diana som altid brugte titlen som "Her Royal Highness the Princess of Wales" i stedet for sit navn. Andre tolkede det som et forsøg på, at Meghan ville tage mere afstand til svigerinde Kate, hvis navn indgår i alle tre af Kates børns fødselsattest.

Nu forklarer hun hvorfor

Historien skabte røre flere steder – blandt andet hos britiske medier, der tolkede navneskiftet som endnu en måde, hvorpå Meghan tager afstand til sin svigerinde Kate, hvis navn indgår på alle sine tre børns fødselsattester.

"Det er aldrig sket før, at en royal ændrer en fødselsattest. Og at man fjerner fornavne, er bemærkelsesværdigt. Måske er det endnu et tegn på, at parret er desperate for at skille sig ud fra William og Kate," udtaler kongehuseksperten Ingrid Seward til The Sun.

Men nu behøver medierne og de royale fans ikke spekulere længere, for nu har Meghan selv taget bladet fra munden og forklaret sig. Det skriver det Page Six.

Her fortæller hun, at det ikke var hendes ide at ændre fødselsattesten - men derimod paladsets ide, at navnene tilbage i 2019 blev ændret.

"Ændringen af dokumentet i 2019 var diktereret af Paladset, som det også bliver bekræftet i dokumenter fra ledende medarbejdere på Paladset. Dette var ikke et krav fra Meghan, hertuginden eller prinsen," beretter en talsperson fra Meghan til mediet.

Det blev desuden også understreget, at mediernes spekualtion om kold luft mellem Harry og Meghan, og William og Kate intet har på sig.