Efter prins Philips død: Nu bryder Harry tavsheden

Foto: Shutterstock

I fredags gik 99-årige prins Philip bort. Nu hylder prins Harry sin farfar.

I fredags meddelte det britiske kongehus, at prins Philip fredag morgen sov stille ind. 

Prins Philips helbred har skrantet over en længere periode.

Det er kun tre uger siden, at prinsen blev udskrevet fra et længerevarnede hospitalsophold. I 28 dage var prinsen indlagt på to hospitaler i det centrale London. 

I starten af prins Phillips indlæggelse lød det, at prinsen blot skulle være indlagt et par dage, men det greb altså om sig. Det var en infektion samt en hjerteoperation, der gjorde, at prisen måtte bruge henved en måned på hospitalet. 

Læs også

Peter Ingemann efterlyser: "Jeg har brug for hjælp"

Ifølge hoffet så sov prinsen stille ind på Windsor Castle, hvor han og dronning Elizabeth har boet en del af tiden under coronakrisen. 

Prins Philips begravelse vil også foregå på Windsor Castle, lørdag den 17. april kl. 15.00 engelsk tid.

Søndag aften landede prins Harry i England, hvor han vil deltage i begravelsen - bliver dog uden hustruen Meghan, der er højgravid med parrets andet barn og som angiveligt er blevet frarådet turen af en læge.

For første gang efter prins Philips død bryder Harry nu tavsheden, det gør han i en pressemeddelelse der er blevet udsendt mandag på Archewell, som er stiftet af Harry og Meghan. Det skriver flere britiske medier, heriblandt Daily Mail.

Har altid været en klippe

"Min bedstefar var en man af tjeneste, ære og fantastisk humor. Han var sit autentiske selv med en alvorligt skarp humor, og han kunne tage alles opmærksomhed i et rum med sin charme - og du vidste aldrig, hvad han ville sige som det næste," lyder det i pressemeddelelsen fra Harry, som fortsætter:

"Han vil blive husket som den længst regerende gemal til monarken, en dekoreret soldat, en prins og en hertug. Men for mig, ligesom det er for mange af jer, der har mistet en nær person eller en bedsteforælder i det smertende sidste år, var han min bedstefar: Mester i at grille, en legende inden for godmodigt drilleri og fræk helt ind til det sidste."

Læs også

Hver tredje dansker har samme 'problem'

"Han har været en klippe for Hendes Majestæt Dronningen med enestående hengivenhed ved hendes side gennem 73 års ægteskab, og mens jeg kunne fortsætte, ved jeg, at han lige nu ville sige til os alle med en øl i hånden: "Åh, kom nu videre!"

"Så på den note, bedstefar, tak for din tjeneste, din dedikation til bedstemor, og for at være dig selv. Du vil blive savnet, men altid husket af nationen og verden. Meghan, Archie og jeg (såvel som din fremtidige oldebarn) vil altid have en særlig plads til dig i vores hjerter."

"Per Mare, Per Terram (latinsk for "ved hav, ved land", red.)", afslutter Harry i pressemeddelelsen.

Du kan se hele pressemeddelelsen her.

 

 

Læs også