Eksmand raser over, at kvinde beholder hans efternavn: Derfor nægter hun at droppe det

25/03/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En kvinde har besluttet at beholde sin eksmands efternavn, hvilket han er rasende over. Hun mener dog, at hun har flere gode grunde til at beholde det.

Mest læste i dag

Der er mange, der bliver skilt, som vælger at beholde deres efternavn. Det kan der være mange grunde til, men uanset hvad, er de naturligvis i deres gode ret til at beholde efternavnet.

En kvinde har dog oplevet, at hendes eksmand mener, at hun ikke har ret til det. Det skriver hun i et opslag på forummet Mumsnet, hvor hun skriver, at han er rasende, fordi hun har fortalt ham, at hun vil beholde hans efternavn, fordi hun er 'velkendt professionelt'.

Hun tilføjer også, at hun alligevel aldrig brød sig om sit eget efternavn, hvorfor hun mener, at det giver god mening at beholde sit nye efternavn. Det skriver Mirror.

"Min skilsmisse er for nylig blevet afsluttet, efter jeg har været separeret fra min tidligere mand i et stykke tid. Jeg modtog en besked i morges fra ham, fordi han bemærkede, at hans efternavn stadig er på min LinkedIn-profil," skriver hun.

"Jeg svarede høfligt for at fortælle ham, at jeg ikke vil ændre mit efternavn tilbage til mit eget, og lod det blive ved det. Jeg har modtaget en byge af raseri som svar, så jeg spekulerer på, om jeg er urimelig?"

"Til kontekst, så har vi ikke børn, men jeg er nu godt kendt professionelt under mit nye efternavn. Navnet er ikke specielt unikt eller ualmindeligt, så jeg føler ikke, at det specifikt knytter sig til ham på nogen måde."

"Jeg fandt processen med at ændre mit navn efter ægteskabet meget besværlig, og i betragtning af den stress, der er forbundet med selve skilsmissen, ville jeg helst ikke bøvle med at skifte navn igen."

"Med tiden er begyndt at kunne lide navnet, og det føles bare som 'mig'. Jeg kunne aldrig lide mit eget efternavn og føler, at et pænt efternavn er det eneste gode, jeg fik fra ægteskabet."

"Jeg bør påpege, at jeg nu er i et nyt forhold. Min nye partner er udmærket klar over alt dette og ser ingen problemer."

Folk, der har svaret på hendes opslag, har givet udtryk for, at de ikke forstår, hvorfor hendes eksmand er så genereret af, at hun har valgt at beholde hans efternavn.

"Du må bestemme, hvad du hedder. Og ingen andre! Du er overhovedet ikke urimelig," skriver en bruger.

"Du kan kalde dig selv, hvad du vil. Det har ikke noget med ham at gøre. Bed ham om at skride," lyder det fra en anden.

"Det er det navn, du har valgt at blive kendt under. Det har ikke noget med ham at gøre. Du kan altid foreslå, at han skifter navn," skriver en tredje.

"Jeg kunne ikke vente med at slippe af med mit efternavn. Men hver til sit eget," skriver en kvinde.

Der var også en kvinde, der skriver, at hun godt forstår, at hun beholder efternavnet, hvis det er dét, hun er kendt under i professionelt regi.

"Det er dit navn nu. Han har ikke noget at sige. Jeg ville gøre det samme, hvis min mand og jeg gik fra hinanden. Mit efternavn var almindeligt og intetsigende, og jeg har haft dette navn i lang tid nu. Det føles som mit, og det er det, jeg har bygget min karriere op som," lyder det.