Ekspert afslører: 3 ting du ikke må sige, når dit barn har et raserianfald

04/3/23 08:50

Henrik Rothenbücher

Foto: TikTok
Disse tre ting må du altså ikke sige ifølge eksperten.

Enhver forælder kan skrive under på, at det er frustrerende at se sit barn have et raserianfald. Især hvis man ikke forstår hvorfor.

Socialrådgiver og coach, Connected Parenting AU, har delt en video på sin profil på TikTok, hvori hun har afsløret, at der især er tre ting, du ikke må sige til dit barn, hvis det har et raserianfald.

Kvinden i videoen, der også selv er mor til fire børn, forklarer, at der er flere ting, som forældre ikke bør sige i en sådan situation, da det kun vil gøre det hele værre. Det skriver The Sun.

"Nummer et er: 'Hvad er der galt?'. Her er problemet med det. Når vores børn er virkelig uregulerede og kede af det, kan de faktisk ikke få adgang til informationen om, hvad det er, der er galt," siger hun.

"Så det er bedre, at du ikke spørger dem, hvad der er galt, og i stedet prøver at navngive følelserne, ved at sige ting som: 'Det ser ud til, at du ikke er OK. Du har det rigtig svært. Lad mig hjælpe dig'."

Hun videoen siger hun også, at selvom det kan være fristende at sige ordene 'Gå ind på dit værelse', så er det bedst at undgå det.

"Ræk hånden i vejret, hvis nogen, da du var ked af det som barn, sagde: 'Gå ind på dit værelse og kom tilbage, når du er faldet ned'," siger hun.

"Ja, også mig. Og her er problemet. Når vi sender vores børn ind på deres værelse, er det ideelle, at de på en eller anden måde vil falde til ro på egen hånd."

"Børn kan ikke falde til ro på egen hånd. Det, de lærer at gøre, er ikke at vise deres følelser - de lærer ikke, at regulerer deres hjerne."

Hun opfordrer til, at man i stedet går med barnet ind på dets værelse, eller man sidder sammen med barnet, for at tale med det om dets problemer.

Den tredje og sidste ting, som hun fraråder, at man siger til sit barn, er ting som: 'Du er OK', 'Du har det fint' og 'Op at stå'.

"Jeg forstår det godt. Vi vil gerne sige dette, fordi vi ønsker, at vores børn skal have det godt," siger hun.

"Problemet er, når vi siger: 'Du er okay', er hvad vi i virkeligheden siger: 'Jeg er ikke okay, hvis du ikke er okay'."

Hun mener, at man i stedet bør sige følgende: "Hvad man skal sige i stedet, er: 'Du ser ked af det ud. Er du okay?'," lyder det fra hende.

"Dermed får barnet at vide, at det er okay at komme til os, hvis man er ked af det, og når de glade. Det fortæller dem, at vi er deres sikre sted."