Ekstremt vejr: 16-årig har mistet livet på campingtur

26/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Flere personer, herunder en 16-årig pige, er tirsdag blevet fundet døde i Italien.

Mest læste i dag

Tirsdag blev mindst fem personer fundet døde efter voldsomme storme og skovbrande i Italien.

Blandt disse var en 16-årig pige, der på tragisk vis mistede livet på en campingtur i den nordlige region Brescia, da et træ væltede ned over hende. Det skriver SE og HØR.

Modsat har den sydlige del af Italien været ramt af ekstremt varme temperaturer og skovbrande.

På Sicilien var temperaturen helt oppe at ramme 47,6 grader tirsdag, hvor to personer i 70'erne blev fundet døde i et hus, der var blevet ødelagt af flammer. Derudover blev en 88-årig kvinde fundet død nær Palermo, oplyser lokale medier ifølge SE og HØR.

Situationen på Sicilien er så katastrofal, at den regionale præsident, Renato Schifani, nu har erklæret, at han vil bede regeringen om at erklære undtagelsestilstand for øen.

Italiens Ministerium for Civil Beskyttelse har også været tvunget til at anmode om forstærkninger i form af brandslukningsfly for at bekæmpe ni "omfattende brande" på tværs af den sydlige del af landet.

"Vi oplever en af de mest komplicerede dage i løbet af de seneste årtier - regnstorme, tornadoer og gigantisk hagl nordpå, drønende varme og ødelæggende brande i den centrale og sydlige del af landet," udtalte den pågældende minister Nello Musumeci.

Anbefalet til dig