Elon Musk stemples som 'krigsforbryder' på nationalt tv

31/1/23 17:30

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Elon Musk er blevet stemplet som 'krigsforbryder' på nationalt tv af en russisk tv-vært.

En russisk tv-vært, der ofte spreder propaganda for den russiske præsident Vladimir Putin, har stemplet Elon Musk som en 'krigsforbryder'. Det skriver Daily Star.

Vladimir Solovyov har langet ud efter Musk, der via sin virksomhed SpaceX har doneret mere end 20.000 Starlink- satellitter til det ukrainske militær.

I en video, der er blevet delt på Twitter og oversat af Anton Gerashchenko, der er rådgiver for Ukraines indenrigsminister, sagde Solovyov følgende:

"Objektivt set, fordi den teknologi og de satellitter, som han leverer, og de terminaler, bliver det hele nu brugt til at skabe droner til angreb af forskellige styrkegrader."

"Og vi er nødt til at håndtere dem seriøst, med denne rumgruppe og alle dem som denne militarist Elon Musk."

Han stoppede dog ikke her, for han valgte også at beskrive Elon Musk, der i dag ejer både Tesla, SpaceX og Twitter, som værende en mand, der 'i princippet er en krigsforbryder'.

Solovyov, der er vært på et show på Rusland-1 kaldet 'Aften med Vladimir Solovyov', har tidligere opfordret præsident Vladimir Putin til at ødelægge satellitterne med atomvåben.

"Hvad nu hvis vi rammer noget med atomvåben," sagde Solovyov i oktober sidste år.

"Til rummet, og farvel, Elon Musks gruppe."

Professor Andrey Sidorov fra Moscow State University Department of Global Politics gav dog svar på dette: "Også i rummet, hvis vi rammer deres satellitter, ville det så at sige også betyde krig."

Solovyov virkede ikke til at være synderligt bekymret over udsigten til atomkrig. Han svarede: "Og hvad er der nu? Er der fred?"

Sidorov sukkede, og svarede derefter med: "Jeg mener, en stor atomkrig. Så dør de bare, og vi kommer til himlen."

Ukraines vicepremierminister Mykhailo Fedorov har tidligere sagt, at Starlink-satellitterne er en 'essentiel del af den afgørende infrastruktur', der tillader Ukraine at genopbygge efter russiske missilangreb.