Elsket skuespillers hårde fortid: Mistede kone og datter

15/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Hollywood-legenden taler ud om frygtelig tab

Mest læste i dag

I adskillige årtier har han bedåret kvinder verden over, med sin tilstedeværelse og charmerende udstråling på det store lærred.

Men selvom han har charmeret sig ind i adskillige kvindehjerter, for eksempel i rollen som den ikoniske britiske spion James Bond, eller som smørtenor i ‘Mama Mia!’-filmene, så er britiske Pierce Brosnans private kærlighedsliv, en historie defineret af tragedie og død, skriver Her & Nu.

I 1980 giftede Brosnan sig med skuespillerinden Cassandra Harris, og valgte samtidig at adoptere hendes to børn, Charlotte og Christopher, som hun havde fra et tidligere forhold.

– Vi klikkede bare som familie. I starten hed jeg Pierce. Så blev jeg til far Pierce og til sidst bare far. Charlotte og Chris har bare været fantastiske i mit liv, fortalte Pierce Brosnan til det britiske medie The Sun.

Men den lykkelige familie blev blot få år efter ramt af alvorlig tragedie.

I 1987 blev Cassandra diagnosticeret med en aggressiv form for æggestokkræft, og i 1991, i en alder af blot 43 år, døde hun til den frygtelige sygdom. Brosnan lå ved hendes side den sidste nat.

– Jeg var i et hjælpeløst stadie af forvirring og vrede. Hun trøstede mig. Hun har gjort mig til den mand, jeg er i dag. Den skuespiller og den far, jeg er. Hun vil for evigt være indgraveret i alle fibre i min krop. Hun er med mig hver dag, og jeg var velsignet at have mødt en kvinde som hende, uddybede Brosnan i interviewet.

Skuespilleren kom sig dog over sorgen, og tre år efter Cassandras død mødte han sin nuværende kone, Keely Shaye, som han giftede sig med i 2001. De har sammen børnene Dylan og Paris født i henholdsvis 1997 og 2001.

Men desværre havde kræftsygdommen ikke vist sit grimme ansigt for Brosnans familie for sidste gang.

I 2013 fik Cassandras datter, Charlotte, konstateret samme sygdom som tog livet af hendes mor. Selv samme år som diagnosen fandt sted, døde Charlotte af æggestokkræften. Hun efterlod sig en datter på 15 år og en søn på 10, samt hendes mand, som hun blev gift med få dage før hun afgik ved døden.

– Charlotte kæmpede mod sin cancer med elegance og menneskelighed, mod og værdighed. Vores hjerter er tunge af sorg over vores smukke, kære pige. Vi beder for hende og for, at en kur mod denne forbandede sygdom findes snart, sagde Pierce dengang.