Ernst forsvandt sporløst: 9 år senere ringer ejerens telefon

26/11/22 15:12

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat.
"Jeg sad og spiste frokost på jobbet, da telefonen pludselig ringede."

Katteejeren Jack Nordheim fra Norge havde for længst opgivet håbet om at se sin kat Ernst igen, da han pludselig fik et utroligt opkald på arbejdspladsen.

11 år før var han flyttet til Skellefteå i det nordlige Sverige sammen med familie. Katten Ernst og kattens søster var på daværende tidspunkt to år gamle og udekatte.

Det skriver norske VG.

På daværende tidspunkt var Jack Nordheim 15 år.

Et par år senere forsvandt begge katte. Familien fandt søsteren påkørt i vejkanten. Derfor frygtede de også det værste for Ernst. De ledte og ledte, men uden held. Ernst var som sunket i jorden. Med årene opgav katteejeren helt håbet om at se sin kat igen.

Men det ændrede sig pludseligt.

Årene gik. Jack Nordheim flyttede til Oslo og senere tilbage til Nordsverige igen. Han blev bilmekaniker, købte hus og stiftede familie.

(Artiklen fortsætter under billedet) 

Foto: Privat. 

Foto: Privat. 

"Jeg sad og spiste frokost på jobbet, da telefonen pludselig ringede. Det var dyreværnet i Skellefteå, som spurgte, om jeg manglede en kat. Jeg sagde ”Nej, jeg mangler ikke en kat. Jeg har ikke haft kat i ni år,” siger Jack Nordheim.

Dyreværnet kunne fortælle, at de to uger forinden havde fået en kat ind på internatet. Den havde boet hos et ældre ægtepar lidt uden for byen. Nu var begge ejeren døde. Chippen i øret på katten pegede på Jack Nordheim som ejeren.

"Jeg tænkte, at det umuligt kunne være Ernst, der var i live efter så mange år. Jeg blev rørt og tænkte ”Endelig skal jeg få min kat hjem ni år senere”, siger den glade ejer.

Dyreværnet spurgte, om han ville have katten tilbage. Jack Nordheim svarede, at han ville komme og hente den straks.

Ernst flyttede igen hjem til sin gamle ejer, og han levede i bedste velgående. Det var selvom Jack egentlig havde besluttet, at han aldrig skulle have kat igen.

"Jeg var ikke forberedt på det, nej, men når det var Ernst, var det jo nødvendigt." lyder det fra Jack Nordheim.