EU strammer grebet: Indfører yderligere sanktioner mod Rusland

09/3/22 18:53

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
EU vil indføre sanktioner over for 146 medlemmer af det russiske parlament og 14 oligarker.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, bekræfter onsdag den 9. marts, at de vil indføre flere sanktioner som reaktion på Ruslands militære aggression mod Ukraine.

Disse sanktioner vil være rettet mod 160 russiske personer - herunder er 14 oligarker.

"Vi strammer grebet yderligere i forhold til sanktioner som reaktion på Ruslands militære aggression mod Ukraine," skriver Ursula von der Leyen onsdag på Twitter.

Det er angiveligt 146 personer fra Føderationsrådet, der bliver ramt af sanktionerne.

Ifølge The Guardian forventer man, at navnene på de sanktionerede personer bliver afsløret senere.

Den Europæiske Union øger dermed sin indsats for at hjælpe Ukraine under krigen med Rusland.

"De civile er de første ofre for Putins meningsløse krig mod Ukraine," udtaler næstformand Josep Borrel, som efterfølgende tilføjer:

"EU har gjort det klart, at vi vil støtte og beskytte alle dem, der er flygtet fra Ruslands aggression, uanset deres nationalitet eller hvor de kommer fra. EU vil også mobilisere alle sine redskaber for at hjælpe dem, der modtager dem."

Næstformand for Europa-Kommissionen, Margaritis Schinas, kommenterede også de forfærdelige scener, der udspiller sig i Ukraine.

"Under vores besøg ved grænserne var vi vidne til utroligt bevægende scener, hvor nationale embedsmænd, civilsamfundet og almindelige borgere kom til for at hjælpe de flygtninge, der kommer fra Ukraine."

"Den Europæiske Union støtter disse bestræbelser med hele den kraft og bredde, som vores personale og finansiering giver os."

"Aktiveringen af direktivet om midlertidig beskyttelse er et utvetydigt og meget håndgribeligt udtryk for støtte til dem, der flygter fra krigen i Ukraine."