Familie tog i forlystelsespark: Lod hunden sidde bundet udenfor i flere timer

Foto: Shutterstock.com.

Ejeren mente ikke, at der var blevet gjort noget forkert, da de havde efterladt hunden "et sikkert sted".

I takt med, at de varme måneder overtager, bliver der hurtigt rettet fokus mod især at lade hunde samt børn blive i bilen, hvilket, som alle ved nu, kan være livstruende. 

I denne sag er der dog ikke tale om en bil, men derimod valgte familien at binde deres hund fast til et træ, mens solen var på sit højeste og det dermed var brændende varmt, hvilket selvsagt også kan indebære risici.

Læs også

Alene og skadet: Blødende killing efterladt

Familien, der kommer fra Borås-området, tænkte dog ikke over den risici, de løb ved at binde hunden fast, mens de tog i Skara Sommarland. 

Hunden var sågar blevet bundet fast med en kæde til træet, som var nær indgangen. 

Hunden blev efterladt ene og alene i flere timer, da den var bundet til træet fra kl. 12.00 til kl. 19:00, men da politiet blev gjort opmærksom på, hvad der foregik, blev hunden taget. 

"Vagterne holdt også øje med hunden, hvor de blandt andet sørgede for, at den fik vand at drikke ved flere lejligheder," fortæller Rose-Marie Andersson, der er kommandør hos Lidköping Politi. 

Politiet oplyser endvidere, at kvinden, der ejer hunden, ikke havde tænkt over, at der kunne have været alvorlige konsekvenser ved at lade hunden være alene, da hun mente, at hunden var blevet sat af et sikkert sted. 

"Hvis du ejer et dyr, har du et ansvar for at få dyret til at føle sig sikker og godt tilpas. Det er direkte uansvarligt at medbringe sin hund, når man skal i forlystelsespark." 

Sagen blev kørt videre, hvortil man hos Lidköping Politi, mener P4 Skaraborg at vide, har valgt at anklage kvinden for dyremishandling som fremgår af deres udarbejdede rapport.

Læs også

Glædeligt nyt: Puk Elgaard vender tilbage på TV