Familien fik et chok: Modtog elregning på 500.000 kroner

Udland
Foto: Shutterstock.com
Familien var meget chokerede over regningen, der var små 1.380 gange højere end den, de normalt får.

Lige nu læser andre også

I 2022 så vi at prisen på brændstof og elektricitet eksploderede, og medierne bragte adskillige historier om familier, hvis el- og varmeregninger steg med mere end 100 procent og derfor har pressede privatøkonomierne til det yderste.

Én af disse familier fik sig noget af et chok, da de ifølge medet Portafolio fik en elregning, som var hele 1.380 gange højere end deres normale månedsafregning.

Familien fra Barrancabermeja i Santander i Colombia fik formentlig morgenkaffen galt i halsen, da de modtog den månedlige regning for el, som lød på lidt mere end 276 millioner colombianske pesos (cirka 500.000 kroner). 

Regningen lyder nemlig normalt 'kun' på 200.000 colombianske pesos (cirka 370 kroner), som dog svarer til cirka 20 procent af en gennemsnitlig colombiansk månedsløn. 

Priserne på el er altså havnet på et niveau, hvor det er ualmindeligt svært for en almindelig colombiansk familie at betale, men regningen på 276 millioner var langt højere end normalt og helt urealistisk at betale for familien. 

"Vi er virkelig overraskede. Hvordan skal vi betale sådan et gigantisk tal som dette. Vi er bare en almindelig familie," har faren i familien, Ademar Miranda, udtalt til en lokal avis. 

Miranda har desuden forklaret, at de kun bor tre mennesker i ejendommen og derfor umuligt kan have brugt så meget strøm, og han har derfor sendt en klage til Electrificadora de Santander, som er virksomheden, der er ansvarlig for elnettet i området. 

Electrificadora de Santander har udtalt, at de er ved at undersøge sagen.

Anbefalet til dig