Far nedlægger byens internet ved en fejl: Ville have sine børn til at gå i seng

Jammeren, der skulle bruges til at forhindre sine børn i at oprette forbindelse, kom i stedet til at blokere for hele byen.

Mest læste i dag

Det forlyder, at en mands forsøg på at forhindre sine børn i at gå på nettet sent om aftenen utilsigtet fik hele byens internetforbindelse til at gå ned.

Det siges, at manden brugte en signaljammer til at blokere sine børns forbindelse, men apparatet forstyrrede også byens bredbåndsnetværk.

Fra midnat til kl. 3 om natten var det umuligt for hele byen at komme på nettet.

Det er uvist, om manden var klar over konsekvenserne af sine handlinger, men han kan potentielt blive retsforfulgt for at forstyrre offentlige tjenester.

Et mobilselskab rapporterede i første omgang det mærkelige signalfald til Agence Nationale des Fréquences, som er ansvarlig for forvaltningen af radiofrekvenser i Frankrig.

Agenturet fandt ud af, at signal jammeren, der tilhørte den ovennævnte far, var årsagen til problemet.

Det skriver Bleeping Computer.

En signal jammer er en enhed, der blokerer internettet ved at sende radiobølger på samme frekvens som mobiltelefoner, hvilket forhindrer dem i at oprette forbindelse til mobilmaster og modtage signaler.

I en rapport fra ANFR blev det afsløret, hvordan agenturet fandt den foruroligende enkle årsag til problemet.

"Jammeren var blevet installeret af familiefaderen for at forhindre, at hans teenagere fik adgang til internettet med deres smartphone i stedet for at falde i søvn!"

Manden, hvis identitet ikke er blevet offentliggjort, sagde, at det ikke var hans hensigt at lukke hele byens internet ned, men brugen af en signal jammer er faktisk ulovlig i Frankrig.

Den maksimale straf for overtrædelsen er en bøde på omkring 220.000 kroner og op til seks måneders fængsel.

Jammeren er blevet beslaglagt af politiet og opbevares hos anklagemyndigheden, mens de efterforsker overtrædelsen.

Anbefalet til dig