Festival kan blive lukket ned: Derfor må man ikke tisse på jorden

22/6/22 15:54

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Festivallen har advaret om, at arrangementet kan blive lukket ned, hvis folk tisser på jorden.

Glastonbury er kendt - og elsket - for den rå og - for nogens vedkommende - uhåndterlige oplevelse, der tilbydes sådan et sted, hvor at smide sig i mudder og ikke vaske sig i dagevis er en del af festivaloplevelsen.

Men selv om det kan virke fristende at springe køerne - og den uundgåelige stank - over ved at tage et smut hurtigt smut i buskene for at tisse, har festivalen advaret om, at folk ikke bør "tisse andre steder end på toiletterne".

Det skyldes, at urinen kan dræbe fisk og dyreliv i vandløbene og ende med at forurene Worthy Farm, den fungerende mælkeproduktionsbedrift, hvor festivalen afholdes.

De advarer om, at for store mængder urin, og dermed for store skader, kan medføre, at stedet lukkes ned.

"Hvis man tisser på jorden, kan der sive en masse forurening ned i grundvandsspejlet. Hvis 200.000 mennesker tisser overalt, vil det påvirke dyrelivet og fiskene i området i miles omkreds," står der på hjemmesiden.

"Miljøstyrelsen tester vandet regelmæssigt og har beføjelse til at lukke stedet, hvis for mange mennesker har urineret og forurenet stedet. Det kan virkelig blive enden for Glastonbury, hvis man tisser, hvor man ikke bør tisse. Du må kun tisse på vores tusindvis af toiletter og urinaler."

Der er flere forskellige typer toiletter til rådighed på stedet, herunder de 2.000 aflåselige open-air long drops, som arrangørerne kalder en "tradition på Glastonbury Festival".

Der er også mere end 1.300 komposthaller, hvor man kan strø savsmuld oven på affaldet - som efter et år bliver til "sublim kompost", der bliver bragt tilbage til gården.

Derudover er der transportable toiletter, en række handicaptoiletter og mere end 700 meter, der er blevet udstillet med urinaler til mænd.

Derudover er der nu endda kvindelige urinaler, som varetages af WaterAid frivillige "som også er på hånd til at assistere nyankomne".

"Der er to af disse steder i 2022: et i bunden af Hen House Lane ved Pyramid Stage og et på Kings Meadow (Stone Circle)," står der på Glastonbury-webstedet.

"Begge urinaler til kvinder vil have to komposttoiletter med vaskefaciliteter indeni, hvor genanvendelige hygiejneprodukter kan rengøres og bruges."

Alle toiletter har enten håndvask eller hånddesinfektionsmidler, og miljøhygiejneeleverne kontrollerer områderne to gange om dagen for at sikre, at alt fungerer fint.