Fik reaktioner efter corona-vaccine: Nu slår myndighederne alarm

09/12/20 11:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tirsdag gik myndighederne i gang med at massevaccinere indbyggerne. To tilfælde får dem nu til at udsende en advarsel, fortæller britisk avis.

I går gik Storbritanien i gang med at vaccinere befolkningen mod coronavirus. 

Sundhedsmyndighederne har godkendt den vaccine, der er fremstillet af Pfizer/BioNTech. Det var de ældre, der stod først i køen, da vaccinen blev delt ud. Det skrev vi om i går. Den historie kan du læse lige her: 

Efter første vaccinendag har myndighderne dog kunne konstateret, at visse borgere får bivirkniger af vaccinen, derfor har de britiske myndigheder udsendt en advarsel. Det er særligt to af de vaccinerede borgeres reaktion, der nu får myndighederne til at reagere. 

Det fortæller avisen Evening Standard

Bør holde sig fra vaccine

De to personer, der nu får myndighederne til at advare, fik allergiske reaktioner, da de fik sprøjtet vaccinen ind. Begge er, ifølge avisen, ved at komme sig oven på deres reaktioner. 

Nu advarer myndighederne dog ud fra det, de selv beskriver som. et "sikkerhedshensyn". De har udsendt en advarsel, hvor de advarer imod at give vaccinen til borgere, der før har oplevet "betydelige allergiske reaktioner". Det kan enten være fra medicin, mad eller vacciner. 

Det er altså kun borgere, der er meget plaget af allergier, som lige nu bør forholde sig rolig i forhold til vaccinen. Det er vigtigt at bemærke, at der er adskille vacciner på markedet allerede. Om dette vil blive en udfordring, når vaccinen kommer til Danmark, er fortsat for tidligt at sige. 

Inden det bliver aktuelt, så vil en vaccine skulle testes og godkendes af de danske sundhedsmyndigheder.