Fire teenagere deltog i vanvittig TikTok-udfordring: Nu er de sigtet for trusler om terror

27/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Fire teenagere er havnet i alvorlige problemer, efter at have deltaget i en udfordring på TikTok.

Mest læste i dag

Mindste fire teenagere fra Kentucky i USA er blevet anklaget for trusler om terror og chikane af deres lærere. Det skyldes, at de har deltaget i en udfordring på TikTok, hvor de har hævdet at have skjult bomber på skolen.

Ifølge New York Post har der været fire separate bombetrusler på tre forskellige gymnasier i Oldham County, siden det nye skoleår begyndte den 9. august.

Mindst tre af disse trusler er blevet bekræftet som værende del af en 'udfordring på sociale medier'.

"Udfordringen opfordrede eleverne til at optage en video af sig selv, hvor de fortæller en lærer, at de har gemt en bombe eller en pistol i deres rygsæk," meddeler politiet i Oldham County i en pressemeddelelse.

Tre af de elever, der er blevet sigtet for trusler om terror, er blot 15 år gamle og elever på Oldham County High School, der ligger nordøst for Louisville.

Den fjerde elev er også 15 år gammel, men er elev på den nærliggende South Oldham High School. Ifølge politiet kan han være blevet inspireret af de tre første elever. Alle fire elever er også blevet sigtet for chikane.

"Som tidligere i kommunikeret i et brev til familierne vedrørende trusler om terror, står elever, der deltager i denne type adfærd, overfor meget alvorlige konsekvenser," står der i et brev til forældre til børn på skolerne.

"Foruden sanktioner fra skolen, bliver eleverne også retsforfulgt i videst muligt omfang, for at have fremsat en trussel mod en offentlig skole."

Der er blevet sendt et brev ud til forældre til børn på de to skoler. Heri er de blevet opfordret til at advare deres børn om de store konsekvenser, der er forbundet med at fremsætte disse alvorlige trusler.

Derudover er forældrene også blevet bedt om at overvåge deres børn konti på de sociale medier.

"Uanset om det er skrevne eller mundtlige, bliver alle trusler taget alvorligt. Eleverne skal kende konsekvenserne af disse handlinger - både på kort og lang sigt," lyder det.

"Selvom det ikke er troværdige trusler, kan de forårsage en masse stress eller angst for vores elever, familier og personale."

Alle omtalte TikTok-videoer er efterfølgende blevet fjernet, men det betyder naturligvis ikke, at de fire involverede elever slipper for straf. Tværtimod står de ifølge New York Post overfor meget alvorlige sanktioner, trods deres unge alder.

Anbefalet til dig