Firma kan lave smør-produkt ud af luft og vand: Kommer potentielt på markedet i 2025

Af: Amalie L.

|

25/07/2024

Udland
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Produktet ligner og smager som rigtigt smør.

Lige nu læser andre også

Savor, en innovativ virksomhed, har patenteret en unik termokemisk proces, der kan omdanne kuldioxid fra luften og brint fra vand til noget, der smager som dine yndlingsmejeriprodukter.

Det skriver Oddity Central.

Denne teknologiske triumf har også betydelige miljømæssige fordele. Den syntetiske fedtproduktion udleder ingen drivhusgasser, bruger ingen landbrugsjord og kræver kun en brøkdel af den vandmængde, som traditionelt landbrug bruger. 

Den animalske industri står for 14,5 procent af de globale drivhusgasemissioner, og med en voksende verdensbefolkning er der behov for løsninger som Savor for at mindske CO2-udledningen.

Det kunstigt fremstillede smør kan dog ikke findes i køledisken i supermarkederne endnu. 

"Vi er i øjeblikket prækommercielle og arbejder på at få godkendelse fra myndighederne, så vi kan sælge vores smør," sagde Kathleen Alexander, CEO for Savor. 

Hun fortsætter: "Vi forventer ikke at kunne gå videre med nogen form for salg før tidligst 2025."

I et nyligt blogindlæg forklarede Microsoft-grundlægger Bill Gates, som støtter firmaet bag smøret, at Savor har en reel chance for at komme med et succesfuldt smøralternativ, fordi deres version "smager virkelig godt – som den ægte vare, fordi den kemisk set er det." 

Et andet problem som også skal tage i betragtning, hvis smørret skal blive en succes, er prisen.

"Den store udfordring er at nedbringe prisen, så produkter som Savors bliver overkommelige for masserne – enten samme pris som animalsk fedt eller mindre," forklarer Bill Gates i blogindlægget.

Anbefalet til dig