Fitbit udsender advarsel: Tilbagekalder 1,7 millioner smartwatches

02/3/22 16:55

Mathias Busekist

Foto: U.S. CONSUMER PRODUCT SAFETY COMMISSION
Fitbit har udsendt en tilbagekaldelse af sit Ionic smartwatch, efter at mere end 100 brugere har meldt ud, at de har fået forbrændinger ved kontakt.

Ifølge The Independent er tilbagekaldelsen kun for Ionic-smartwatchet, og ingen andre produkter, der fremstilles og sælges af Fitbit, er berørt.

Det kommer efter, at der er blevet registreret 174 tilfælde af Fitbit-brandsår på verdensplan, og i 120 af disse rapporter siger ejerne, at de har fået forbrændinger som følge af, at uret blev for varmt.

I et mindretal af tilfældene meddeler ejerne, at de har fået tredjegradsforbrændinger.

Størstedelen af rapporterne om overophedning - i alt 115 - blev indgivet af kunder i USA, mens de resterende 59 blev rapporteret af ejere i resten af verden

Foto: U.S. CONSUMER PRODUCT SAFETY COMMISSION

Foto: U.S. CONSUMER PRODUCT SAFETY COMMISSION

Ionic-smartwatchet reklameres med at være et billigere alternativ til Apple Watch, men at det henvender sig til dem, der leder efter et fitnessfokuseret alternativ, da det er pakket med sundhedsfunktioner.

Det skulle også være godt til hverdagen, da det kan synkroniseres med populære apps som Spotify og Facebook.

NBC News rapporterer, at der er solgt i alt 1,7 millioner af disse enheder på verdensplan, hvoraf en million er købt af kunder i USA.

Fitbit har lanceret en særlig side til ejerne af de enheder, som nu tilbagekaldes, herunder oplysninger om returnering og svar på spørgsmål, som kunderne måtte have.

CPSC har anbefalet, at brugerne "straks holder op med at bruge de tilbagekaldte Ionic-smartwatches og kontakter Fitbit".

De pågældende ure er mærket med modelnummeret FB503 og fås i en række farver, herunder blå, orange og charcoal.

Urene blev lanceret første gang i september 2017 og kunne købes indtil december sidste år.

Fitbit ophørte med at fremstille produktet i 2020.