Flere hundrede betjente står til fyring: Har udøvet vold og krænkelser

17/1/23 13:04

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Hundredevis af betjente er dømt for vold og overgreb. Nu skal en fyringsrunde i gang.

De sidste par måneder har anmeldelser om udøvelse af vold, chikane og overgreb præget politistyrken i London. Det er især efter politilederen David Carrick tidligere på dagen kendte sig skyldig i 24 seksuelle overgreb i hans to årtiers lange karriere i politistyrken. Det skriver Yahoo News.

Dommen kommer som en efterfølge af en fire måneder lang efterforskning af Londons politistyrke, London’s Metropolitan Police, der i dag har over 43.000 ansatte.

I august sidste år blev Londons kommissær Mark Rowley sat til at efterforske klager om vold, overgreb, krænkelser og chikane rettet mod den engelske hovedstads politi. Her er der siden blevet fundet over 1.000 anklager mod omkring 800 betjente i London alene.

“Jeg har tusindvis af fantastiske mænd og kvinder, men jeg har også hundredvis der ikke burde være her. Jeg har til opgave at få løst problemet” udtalte Rosley til BBC tidligere i dag.

“Vi vil systematisk gennemgå hver eneste medlem af politipersonalet og betjentene, som tidligere har haft anmeldelser om fysisk vold og seksuel overgreb rettet mod sig”.

Ifølge ofrer havde Carrick brugt hans position som politileder som afpresselse, hvor han bl.a. Havde fortalt hans ofre at ingen ville tro dem, hvis de anmeldte ham.