Fly sendes til Ukraine: Henter 20 kræftramte børn for at give dem livsreddende behandling

10/3/22 20:00

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Planen skulle allerede være blevet underskrevet.

Sundhedsminister Sajid Javid har angiveligt beordret et fly sendt til Ukraine for at hente 20 kræftramte børn til livsreddende behandling i Storbritannien.

Vladimir Putin erklærede ellers, at civile ville blive skånet, da han indledte invasionen af Ukraine, men alligevel er flere hospitaler i Ukraine blevet bombet.

Ifølge byens viceborgmester blev tre personer dræbt under angrebet, herunder et barn.

Det har fået Storbritannien til at optrappe indsatsen for at forsøge at hjælpe børnene og deres familier ved at evakuere dem til Storbritannien, hvor de kan "blive passet og modtage behandling".

Evakuerer kræftramte børn

Planen om at flyve et fly til det østeuropæiske land for at hente 20 kræftramte børn blev angiveligt underskrevet af Javid i går.

"Vi er ved at lægge planer om at evakuere en række børn og deres familier til Storbritannien, hvor de vil blive passet og modtage NHS behandling for deres sygdomme," skulle en kilde have fortalt The Sun.

"Storbritannien har allerede leveret over 650.000 lægemidler og medicinske artikler såsom sårpakker og intensivudstyr, sendt et humanitært hold til regionen og undersøger yderligere muligheder for at støtte vores ukrainske venner."

I et nyligt opslag på Twitter skriver Sajid Javid blandt andet, at han er overbevist om, at en stor del af den russiske befolkning ikke støtter Putins beslutning om at invadere Ukraine.

"Mindst 16 sundhedsfaciliteter er allerede blevet angrebet af russiske styrker, hvilket er blevet bekræftet. Dette er ud over de hundredvis af civile, der er blevet dræbt, og tusindvis af flere sårede," skriver han, hvorefter han tilføjer:

"Jeg tror ikke, at de fleste russere støtter disse krigsforbrydelser mod deres ukrainske naboer. Det er ikke underligt, at Putin forsøger at gemme sig bag propaganda."

Volodymyr Zelenskyj har betegnet Ruslands angreb på hospitalet som "det ultimative bevis på massemord mod ukrainerne".

Hans ord bliver gentaget af en tilfangetaget russisk kommandant, som afslørede, hvordan de var blevet løjet over for.

Han åbnede også op om den "skam", han føler for sin deltagelse i invasionen.