Flyselskab kræver, at passagerer har taget coronavirusvaccine

24/11/20 16:30

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Et flyselskab vil kræve, at deres passagerer har taget coronavirusvaccine, før de kan få lov til at flyve med dem.

Flyselskabet Qantas vil kræve, at deres flypassagerer i fremtiden har taget en coronavirusvaccine, hvis de skal flyve med dem. Det fortæller flyselskabets administrerende direktør.

Den administrerende direktør for det australske flyselskab, Alan Joyce, fortæller desuden, at han forventer, at det vil blive en generel forudsætning for flyrejser i fremtiden. 

"Vi er i færd med at ændre vores vilkår og betingelser, så de dikterer, at internationale rejsende skal være vaccineret mod coronavirus, før de kan komme ombord på flyet," fortæller han til det australske program A Current Affair. 

"Hvorvidt det også bliver et krav på indenrigsflyvninger, må vi vurdere i takt med coronavirus og markedet. For internationale rejsende, mener vi, at det er en nødvendighed," udtaler han også. 

Alan Joyce tilføjede også, at Qantas ikke er det eneste flyselskab, der ønsker at indføre sådanne betingelser for deres rejsende. 

"Jeg tror, at det vil blive en helt almindelig ting, efter at have talt med mine kolleger i andre flyselskaber over hele kloden," siger han. 

Hvis de vacciner, der er på vej frem, viser sig at være en succes, forventer han, at de internationale flyvninger til og fra Australien kan vende tilbage til et niveau, der nærmer sig kapaciteten fra før coronavirussen, inden udgangen af næste år. 

Den australske regering har tidligere meddelt, at internationale rejser først vil blive genoptaget, når en vaccine er rullet ud. Det forventes dog, at det er usandsynligt, at det er gældende inden udgangen af 2021. 

Har Alan Joyce ret i sin antagelse om, at det bliver almindeligt og udbredt, at flyselskaber kræver, at deres passagerer er vaccineret mod coronavirus, kan det brede sig til hele kloden. Derfor vil det også gøre sig gældende for danske flyrejsende. 

Der er dog endnu ingen andre flyselskaber, der har meldt noget ud i denne sammenhæng.