Føder for tidligt: Nu koster det hende 615.000 kroner

21/12/2020

Christian Granhøj Skouboe

William blev født 24 uger for tidligt. Foto: Privatfoto / Facebook.com
Der vanker en nybagt mor en meget stor regning, efter hun fødte for tidligt.

Mest læste i dag

30-årige Amy Collins havde brug for hjælp 11. december. 

En for tidlig fødsel ramte, imens den engelske kvinde opholdte sig i USA. Hun havde dog behov for et akut kejsersnit, så hun kunne føde sin søn William. Drengen blev født 24 uger for tidligt, og havde som følge af den for tidlige fødsel behov for omfattende lægehjælp på det amerikanske hospital. 

Det har nu vist sig at blive rigtigt dyrt fra kvinden, der stammer fra Birmingham i England, og altså ikke er omfattet af en amerikansk sygeforsikring. 

Det drejede sig ellers om to dage. Planen var, at hun skulle rejse hjem til England 13. december, men sådan skulle det ikke gå. 

Et mareridt

Amy Collins mor har udtalt sig om sagen til den britiske avis The Mirror. 

”Mit barnebarn William er en fantastisk fighter og klarer sig så godt, men de har fået en regning på over 600.000, fordi det er Amerika og ikke vores NHS (det britikse sundhedsvæsen, red.), der står for behadlingen," siger Sarah Covey til avisen. 

"Amy har været nødt til at oprette en betalingsplan, men jeg er ikke sikker på, hvordan hun har råd til at betale den. Det er bare et mareridt."

Siden hun mødte en mand fra Texas for tre år siden har Amy Collins boet i Amerika. Hun har dog fortsat ikke en sundhedsforsikring, derfor rammes hun nu af den store regning, oplyses det. 

 

Anbefalet til dig