Først overlevede hun den spanske syge, nu overlever hun corona

06/04/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Gammel kvinde overlevede først den spanske syge, nu har hun overlevet corona. Foto: Shutterstock
Hun er 104 år gammel og overlevede den spanske syge i 1918. Nu er hun den ældste bekræftede til at overleve coronavirus.

Mest læste i dag

Den 104-årige kvinde fra Biella i det nordlige Italien, blev syg allerede den 17. marts. Det var otte dage efter Italien officielt blev lukket ned. 

Herefter blev Ada Zanusso testet positiv for coronavirus og gik igennem et hårdt sygdomsforløb. I flere dage måtte den 104-årige kæmpe med opkast, feber og åndedrætsbesvær, før hun endelig kunne komme over på den anden side af sygdommen.

Hendes søn Giampiero udtalte til det britiske medie 'The Sun', at "jeg havde mistanke om, at det var coronavirus på grund af antallet af sygdomstilfælde i plejehjemmet. De havde desværre haft et par dødsfald."

Carla Furno Marchese, der er Adas læge, har efter sygdomsforløbet udtalt: "Hun er oppe af sengen, og hun kan gå hen til sin stol. Hun har ikke mistet noget af ​​sin klarhed eller intelligens. Hendes bedring er en stor glæde for os og et tegn på håb for alle, der lider i disse vanskelige dage."

Den gode nyhed kommer netop efter italienske embedsmænd har udtalt, at man er klar til at lette lidt på begrænsningerne i nedlukningen af landet. Det sker efter antallet af døde per dag igen er faldende.

Der blev søndag registreret 525 dødsfald i Italien, hvilket er det laveste antal siden den 19. marts, hvor der blev registerert 427 dødsfald. 

Gårsdagens 525 dødsfald af Covid-19 rapporteret af civilbeskyttelsestjenesten var Middelhavslandets laveste, siden der blev registreret 427 dødsfald den 19. marts.  

Nu er Italien begyndt at planlægge lempelsen af den månedlange nationale nedlukning.

 

 

   

 

Anbefalet til dig