Folk chokeret over billede fra fodboldbane: Kunne være fået alvorligt galt

27/03/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Facebook/Vaksdal Kommune
Lokalbefolkningen har nu fået forbud mod at begive sig ud på fodboldbanen.

Mest læste i dag

Når naturens kræfter udfolder sig, er det ofte med en styrke, der kan efterlade os målløse.

Dette blev virkeligheden for den lille by Dale i norske Vaksdal, hvor et voldsomt stenskred tidligt onsdag morgen testede skæbnen ved at vælte ned på byens fodboldbane.

Banen, som er et yndet samlingspunkt for lokalsamfundet og hjemmebane for fodboldholdet Dale IL, blev brat midtpunkt for et dramatisk naturscenarie, der kunne have haft fatale konsekvenser.

Klokken fire om natten, mens de fleste indbyggere lå dybt i søvn, løsnede næsten 270 ton sten sig fra de omkringliggende klipper og fandt vej til fodboldbanens grønne græstæppe. To enorme sten, sammenlignelige i størrelse med to-tre personbiler hver, markerede med deres uventede ankomst et dramatisk højdepunkt i nattens stille timer.

Borgmester Hege Eide Vik udtrykte en dyb lettelse over timingen af hændelsen, som undgik at forvandle en naturskøn idyl til et mareridt. "Jeg er lykkelig for, at det skete om natten, og at der ikke var nogen i nærheden. Det må vi bare være glade for," delte hun med VG.

Brede Tjønneland, koordinator i det lokale brandvæsen, gav en levende beskrivelse af sin egen vækkelse, som følge af skredets buldrende ankomst. Han sammenlignede oplevelsen med at have "ti godstog" der kørte forbi soveværelsesvinduet, et vidnesbyrd om stenskredets rå kraft.

Efterfølgende er fodboldbanen blevet lukket for brug, mens myndighederne overvejer den bedste metode til at fjerne de tunge gæster. Lokale myndigheder og indbyggere står nu over for opgaven med at sikre, at området igen bliver sikkert for både sportslige og sociale aktiviteter.

Anbefalet til dig