Folk raser over hans behandling af hjemløs kvinde: Væmmeligt!

11/1/23 17:35

Mathias Busekist

Foto: TikTok
For nylig har en video af en forretningsejer i San Francisco, der sprøjter en kvinde med vand fra en haveslange, skabt overskrifter verden over.

Hjemløshed bliver mere og mere udbredt, herunder i Francisco, som følge af skyhøje huslejer og boligpriser, der er uden for rækkevidde for de fleste

I den forbindelse har en video vakt stor forargelse ved at vise nogle triste scener: En mand, der står med armene over kors, mens han i ro og mag sprøjter vand fra en slange på en hjemløs kvinde, der skriger af frygt.

Manden er blevet identificeret som, Collier Gwin, en berømt kunstgallerieejer og indehaver af Foster Gwin Gallery i San Franciscos travle finansdistrikt.

I årenes løb har hans ansete kundekreds omfattet kendte navne som milliardæren og forretningsmanden David Rockefeller og den berømte skuespiller og tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger.

Efter video er blevet delt har brugere af sociale medier udtrykt deres forargelse og indignation over mands opførsel og fordømte hans handlinger på det kraftigste.

Der er sågar en del mennesker, der har forsøgt at hævne sig ved at efterlade et utal af negative anmeldelser og feedback på nettet, hvilket fik kunstgalleriets rating på Google til at lide drastisk og falde ned til den lavest mulige rating på én stjerne.

Selv om kvindes identitet endnu ikke er blevet bekræftet, har flere fra lokalområdet erklæret, at de har set hende før.

Gwin indrømmede modvilligt, at han var manden på videoen, og forsøgte derefter at forklare sin opførsel.

Han hævdede, at den uidentificerede kvinde var blevet urolig og havde vælte skraldespande, hvilket forårsagede et stort rod, som han så skulle rydde op - en uacceptabel situation for hans vedkommende.

Gwin, som ikke syntes at vise nogen skam eller beklagelse over sin opførsel, fortæller til San Francisco Chronicle, at han havde bedt kvinden om hurtigt at forlade hans ejendom.

"Jeg sagde til hende, at hun skylle rykke, så jeg kunne gøre gaden ren," siger han og tilføjer:

"Hun begynder at skrige voldsomme ting og sager, spytte, råbe af mig... på det tidspunkt var hun så ude af kontrol... Jeg sprøjter hende til med slangen og siger flyt, flyt."

Men folk er stadig fuldstændig chokerede og forfærdet over Gwins handlinger, som blev beskrevet som "fuldstændig forkastelige" og "direkte onde".

"Dette er kriminelt," skriver en.

"Det er kropsholdningen. Den hovmodige selvfølelse af egen grusomhed. Det er grusomt og væmmeligt," skriver en anden.

"Den menneskefjendske adfærd er udbredt i vores samfund...," tilføjer en tredje.