Forbød optagelser: Nu er de lækket på Youtube

29/1/21 12:49

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Dronning Elizabeth forbød optagelserne, men alligevel har de fundet vej til Youtube.

Selvom det næsten er 50 år siden, at dronning Elizabeth forbød optagelserne, så er det ikke længe siden at de igen kunne ses. 

Hvis du er en af dem, som følger med i serien The Crown på Netflix, så har du sikkert ikke kunne undgå at bemærke, at det britiske kongehus i den tredje sæson er i færd med at filme en dokumentar. Denne dokumentar blev filmet i 1969 og det er klip fra den virkelige dokumentar, der nu er blevet lækket til Youtube.

Dokumentaren filmede dronning Elizabeth og hendes familie, fordi det britiske kongehus havde et ønske om, at fremstå mere folkelige og populære. Derfor fulgte dokumentaren også familien på helt nært hold, blandt andet blev det filmet da prins Charles stod på vandski og da dronning Elizabeth købte en is til sønnen Edward. 

Var bestemt ikke tilfreds

Da dokumentaren blev sendt tilbage i 1969 var dronning Elizabeth mildt sagt, alt andet end begejstret over resultatet. Hun mente at den fremstillede kongehuset "discount-agtigt" og derfor forbød hun i 1972 BBC nogensinde at sende den igen. Siden har den 110 minutters lange dokumentar ikke været vist - men nu har royale fans alligevel kunne få et glimt af den.

Ifølge det britiske medie Telegraph  er dokumentaren nu nemlig næsten 50 år senere blevet lækket. Derfor har den været at finde på Youtube. 

En royal kilde har udtalt sig til det britiske medie: 

"Dette er en sag for BBC. Vi udøver altid vores copyright, hvor vi kan. Fra tid til anden dukker ting op på internettet, som ikke burde være der. Vi går ud fra, det bliver taget ned," fortæller vedkommende.

Og siden er dokumentaren også blevet fjernet og er ikke længere at finde på Youtube. Dog nåede nogen royale fans dog, at få et "forbudt" glimt af dokumentaren om livet i det britiske kongehus for 50 år siden.