Forfærdede vidner forsøgte at stoppe hende: Mor kastede datter ind i bjørnebur i zoo

28/1/23 18:15

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
En mor kastede sin treårige datter ind i bjørnenes indhegning i en zoologisk have. Forfærdede vidner forsøgte at stoppe hende.

Hændelsen fandt sted i en zoologisk have i Tasjkent, der er hovedstaden i Uzbekistan. Bjørnen Zuzu trådte helt tæt på den lille pige og snusede til hende, inden han vandrede væk.

Herefter formåede personalet i den zoologiske have at lokke den store bjørn ind i en separat del af indhegningen, hvorefter de kunne redde den lille pige. Det skriver Daily Star.

"En ung kvinde kastede en lille pige ned i en brun bjørns indhegning foran alle besøgende," lød det fra en talsmand fra den zoologiske have i Tasjkent.

"Det var fuldstændig uklart, hvad hendes motiv var. Både de besøgende og personalet i zoologisk forsøgte at stoppe hende, men det lykkedes ikke."

"Vi er bange for overhovedet at tænke på, hvordan det her ville være endt, hvis bjørnen så det lille barn som sit bytte."

Talsmanden forklarer, at bjørnen Zuzu, der er hanbjørn, bevægede sig langsomt hen til den lille pige, snusede til hende, og lod hende derefter være.

"Zuzu, en hanbjørn så på kvinden, der kastede den lille pige over et metalhegn. Hun faldt ned i en skyttegrav under hegnet. Zuzu rejste sig langsomt op, bevægede sig langsomt ned i skyttegraven, gik hen mod pigen, snusede til hende og gik så tilbage," lød det.

Pigen pådrog sig en hjernerystelse, sår i ansigtet og blå mærker fra sit fald, 'men ikke et eneste spor af skader fra bjørnens tænder eller kløer'.

Hun led også af chok, men er i øjeblikket i stabil tilstand på hospitalet under konstant observation.

Pigens mor blev anholdt og er blevet sigtet for drabsforsøg og risikerer at få minimum 15 år bag tremmer for sin forfærdelige handling.