Genialt trick: Sådan fjerner du lynhurtigt frost fra bilruden

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Hvis du er træt af frost på din bilrude, så kommer der her et rigtig smart trick.

Mest læste i dag

Det er aldrig sjovt at komme ud til en bil, hvis ruder er frosne. Det er særligt tilfældet, hvis man ikke har haft mulighed for at tænde bilen inden afgang.

Er det tilfældet, har man to muligheder. Enten vælger man at lade bilen stå for optøning af isen, eller man går i gang med at skrab is af ruden med en isskraber.

Hvis isen er genstridig, kan det tage lang tid, inden man kan fjerne det fra bilens rude. Men heldigvis findes der et smart trick, du kan benytte, hvis du gerne ser, at det går en kende hurtigere.

For at benytte dig af dette trick, skal du starte med at finde en sprayflaske. Det kan eksempelvis være fra et rengøringsmiddel, som er tom og efterfølgende skyllet med vand.

I denne sprayflaske skal du lave en ganske basal blanding, der består af to tredjedele isopropanol og en tredjedel vand.

Når du har lavet din blanding, skal du blot sprøjte den på bilens forrude. I takt med, at du sprøjter, vil du kunne se, at isen stille og roligt begynder at forsvinde, uden at du har været i gang med en isskraber.

Ønsker du, at det går hurtigere, kan du med fordel sprøjte den blandede væske på ruden, og dernæst skrabe efter med din isskraber.

Hvis du vil forsøge så vidt muligt at undgå, at der i første omgang danner sig frost på bilens rude, kan du sprøjte blandingen på om aftenen. Det vil i nogle tilfælde kunne forhindre, at der kommer frost på ruden.

Når du laver blandingen, er det vigtigt, at du husker, at det ikke må være varmt vand, der bruges.

Sprøjter du varmt vand på en kold forrude, kan det ende med at få glasset til at revne, da der er for stor temperaturforskel mellem rude og vand.

Anbefalet til dig