Genopstået fra de døde: Kim Jong-un sender hilsen i en Nordkoreansk avis

27/4/20 05:24

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Meget hårdnakkede rygter har svirret angående den nordkoreanske leder, Kim Jong-un. De fleste rygter har fortalt, at diktatoren er afgået ved døden eller er i en tilstand, hvor han ikke kan vende tilbage til et normalt liv. Nu er der dog, ifølge en nordkoreansk avis, livstegn fra Kim Jong-un.

De to sidste dage har medier rundt omkring i verdenen meldt, at den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er afgået ved døden. Det kan dog ikke bekræftes fra officielt hold, og i dag kan den nordkoreanske avis, Rodong Sinmun, meddele, at Kim Jong-un sender en tak til en gruppe nordkoreanske arbejdere.

Det er første gang, at der er nogen livstegn fra den nordkoreanske leder, siden rygterne om hans dårlige helbred startede.

Sydkorea melder, at Kim Jong-un er i live

Hvordan  Kim Jong-un har det, er tilsyneladende en umulighed at blive klog på.

I hvert fald er det lille livstegn i den nordkoreanske avis første gang, at Kim Jong-un giver lyd fra sig i lang tid. Rygterne har været, at diktatoren er blevet opereret og operationen ikke er gået godt. 

Det kan ikke bekræftes, at den nye besked kommer direkte fra diktatoren, så forvirringen er stadig total.

Den øverste sikkerhedsrådgiver for Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, melder dog ifølge nyhedsbureauet AFP, at Kim Jong-un er 'i live og har det godt'. Ifølge Moon Jae-in befinder den nordkoreanske leder sig i Wonsan i den østlige del af Nordkorea. Her har han været siden 13. april.

Det eller meget pålidelige medie, CNN, har ellers meddelt, at Kim Jong-un har alvorlige heldbredsproblemer. Ligesom USA har fået efterretninger om, at Nordkoreas leder, Kim Jong-uns, tilstand skulle være dårlig efter en operation, og at han er 'i alvorlig fare'.

Selvom flere medier meldte den nordkoranske leder død, så må vi vente indtil dødsfaldet eventuelt bekræftes eller at Kim Jong-un optræder officielt, så rygterne om hans død kan manes til jorden.