Gode råd var dyre: Felix hastet til dyrlægen i privatfly

15/7/20 09:50

Sarah Steenfeldt

Dette er ikke Felix, men blot en hund som ligner. Foto: Model-foto, shutterstock.com
Marit Sivertsen anede ikke sine levende råd, da Felix kom galt afsted.

Weekenden tog en dramatisk drejning for Marit og hundehvalpen Felix, da han fik snust sig frem til en fiskekrog, som satte sig fast i den stakkels hvalps snude, det skriver nrk.no.

De var på tur, på den lill ø Røst, i yderste ende at Lofoten i Norge. Derfor så var gode råd dyre - der var ingen dyrlæger i miles omkreds. 

Derfor forsøgte Marit i første omgang at få hjælp på øens læge kontor, men de havde problemer med at få bedøvet Felix tilstrækkeligt, til at de kunne tage krogen ud. 

Trods at de var tre personer om at forsøge og holde Felix, mens at lægen tog krogen ud, mislykkedes forsøget.

 

Fik fat i privatfly

Marit kom i tanke om en veninde, som flyver små fly i Bodø, som ligger ca. 100 kilometer væk fra Lofoten. I ren desperation gav hun veninden et kald. Hun ville heldigvis gerne hjælpe.

“Jeg spurgte hvor hurtigt hun kunne hente os. Man forventer jo ikke at folk ingen planer har og derfor bare kan smide alt de har i hænderne, for at hjælpe en hund. Men der gik ikke mere end et par timer, så var de hos os,” fortæller Marit.

Der var også blevet arrangeret transport, til den sårede hvalp, da de ankom til lufthavnen.Her ventede en ven, som kørte dem direkte til dyrlægen. 

Endelig fik Felix hjælp og allerede i løbet af 40 minutter, havde Felix fået fjernet krogen og de var på vej retur til Røst med flyet. 

Felix’ ejere er yderst taknemmelige for den hjælp som hende og hendes kæreste fik til Felix i weekenden.

Folk på øen kommer også forbi nu og da, for at se til Felix. Forleden kom lægen cyklende forbi, for at kigge til ham.

Heldigvis er den fem måneder gamle hundehvalp nu i bedring. Han er stadig lidt medtaget, fordi han får antibiotika og smertestillende. Men han tager situationen med oprejst pande, fortæller Marit. 

Marit har endnu ikke modtaget regningen for at få Felix hastet afsted i privatfly, men hun understreger også at det er aldrig har været et spørgsmål om penge. 

“Han havde smerter og vi var meget bekymrede - så vi skulle bare til dyrlægen,” fortæller hun.