Gør giftigt fund: Peter chokeret efter tur i supermarked

25/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Peter med sin lille søn Harry. Foto: Privatfoto
Pludseligt hev sønnen en giftig plante op af posen med krydderi.

Mest læste i dag

Peter Burrows fik sig et chok, efter han havde handlet ind i en butik i byen Newport i South Wales. Her var den 39-årige på udkig efter ingredienser, så han kunne lave mexicansk mad sammen med sin søn Harry. 

En af de ting, der røg i indkøbskurven, var koriander, der - for nogen, i hvert fald - hører sig til, når der skal mexicansk mad på middagsbordet.

Netop denne pose med koriander, som Peter købte hos supermarkedskæden Tesco, indeholdte dog ikke blot planten, som ofte bruges, når der laves enten sydamerikansk eller asiastisk mad. 

Peter Burrows opdagede nemlig hurtigt, at et af plante-skuddene ikke lignende de andre. Han opdagedet det - ifølge den 39-årige kort før, at seks årige Harry fik den puttet i munden. Det var heldigt, der var nemlig tale om engbrandbæger, som er en giftig og invasiv plante, der også vokser vildt i Danmark. 

Tæt på at servere det for søn 

"Vi skulle lave en omgang salsa-dip, og der skulle koriander i," fortæller Peter Burrows, der til hverdag driver sit eget byggefirma, til avisen The Mirror.

Sådan så den engbrandbæger, som Peter hev op af posen med koriander, ud. Foto: Privatfoto

"Heldigvis har jeg tidligere arbejdet med landbrug og ved nøjagtigt, hvordan engbrandbæger ser ud, da jeg har set den vokse dskillige steder, hvor jeg har arbejdet med gennem årene," fortæller den 39-årige, inden han tilføjer:

"Hvis ikke jeg havde kendt til det, så ville jeg have snittet det i stykker og serveret det for min lille dreng."

Engbrandbæger er særligt giftigt for kvæg, men kan være skaldeligt fore mennesker. Da Peter kontaktede Tesco om sit fund, følte han sig dog ikke taget seriøst. De tilbød ham en lille kompensation, men det var slet ikke det, han var på udkig efter, fortæller Peter Burrows til The Mirror. 

"Problemet er: Hvis den mængde engbrandbæger var i den pose, jeg købte. Hvor meget mere af det er så ikke derude, hvor intetanende bruger af det til deres måltider?"

 

Anbefalet til dig