Gravid kvinde troede hun havde hovedpine: Sandheden kostede dem næsten livet

Af: Thea Andersen

|

20/07/2023

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Sandheden var tæt på at koste hende og hendes babys livet.

Lige nu læser andre også

En gravid kvinde ved navn Ceri Richardson fra Whitchurch, Cardiff, oplevede en voldsom hovedpine efter at have deltaget i en sportsdag på hendes børns skole. Først antog hun, at hovedpinen skyldtes de mange skrål og skrig fra børnene, som hun havde hørt på hele dagen.

Hun tog paracetamol for smerten, men senere udviklede hun yderligere symptomer, herunder smerter i ribbenene og blødning. Dette tvang hende til at opsøge fødeafdelingen på University Hospital of Wales.

Jordemødrene opdagede, at hun led af præeklampsi - en potentielt livstruende tilstand, der forårsager ekstremt højt blodtryk. Desuden viste det sig, at Ceri havde lidt af en placentaafløsning, også kendt som moderkageløsning, skriver Mirror.

"Da jeg først fik hovedpinen, tænkte jeg, at den blev forårsaget af al den larm fra børnenes skolesport, så jeg tog noget paracetamol for det. Og jeg troede, at smerterne i mine ribben skyldtes, at babyen lå på en sjov måde inde i mig. Jeg kunne ikke sammenkæde det med højt blodtryk, da mit blodtryk havde været så lavt under hele graviditeten, og det faldt mig ikke ind, at det kunne være præeklampsi," udtaler hun.

Efter fødslen fortalte lægen hende, at hun havde været meget heldig, da hun havde blødt så meget, at hun kunne have mistet sit liv - og at hendes søn, Benji Richardson, også kunne have mistet sit.

Ceri var taknemmelig for personalet på hospitalet for den måde, de tog sig af hende på, ifølge WalesOnline.

"Det var skræmmende på det tidspunkt, men jeg kan ikke kritisere personalet for den måde, de formåede at berolige mig på," sagde hun og tilføjede:

"En af jordemødrene var særligt venlig og omsorgsfuld - hun tog rigtig godt hånd om mig. Anæstesilægerne var også fantastiske. De forklarede alt, hvad der skete med mig, og vi diskuterede endda babynavne, hvilket virkelig beroligede mig."

Foto: Privat

Ceri kom på operationsstuen, hvor hun fik et akut kejsersnit. Hendes søn, Benji Richardson, blev født tidligt om morgenen torsdag den 6. juli og vejede knap to kilo.

Ceri var 35 uger henne i sin graviditet, da Benji kom til verden, og hun fik lov til at kramme sin nyfødte i den korteste stund, før han blev ført væk for at få yderligere støtte til vejrtrækningen.

Han blev derefter overført til NICU, der er en afdeling for intensiv behandling af nyfødte og mindre børn, hvor han blev intuberet og blev udsat for en særlig lysbehandling mod gulsot.

Benji og Ceri, der havde brug for to blodtransfusioner efter kejsersnittet, fik først lov til at komme hjem 12 dage efter fødslen, den 18. juli.

Anbefalet til dig