Grillspyd tæt på at tage livet af schæferhvalpen Bear

07/4/21 13:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto. Privatfoto
Et grillspyd kunne have taget livet af en kun 10 måneder gammel schæferhundehvalp.

Livet var tæt på at slutte for en 10 måneder gammel schæferhundehvalp, der ved et uheld kom til at sluge et grillspyd. Der dog - på mirakuløs vis - undgik at punktere hundens vitale organer. 

Dyrlægen My Familie Vets fortæller dog, at det vakte forbøffelse blandt dyrlægerne, at hvalpen overlevede i et otte uger med det 4-tommers gillspyd inde i sig. 

Spyddet blev først opdaget, da Bear - som hunden hedder - begyndte at halte, da spyddet var nået hele vejen ned til hundens ben. Benet var herefter svumlet meget op, derfor blev hunden bragt til dyrlægen.

Her afslørede en ultralydsscanning, at selvom spyddet ikke havde ramt noget, så skulle Bear stadigvæk under kniven. Spyddet måtte nemlig fjernes kirugisk. 

Det fortæller dyrlæge Riccardo Minelli fra Abington Park Veterinary Surgery i Northampton, som operererede den uheldige hund.

”Så snart Bear kom ind, og jeg foretog en ultralydsscanning, kunne jeg se fremmedlegemet," udtaler dyrlægen til The Mirror, inden han fortsætter:

”Selvom benet var massivt hævet, så havde jeg stadig forventet noget som et græsfrø og ikke noget så stort som kebabstangen," slår Riccardo Minelli fast. 

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

 

Så kloge

Bears ejer, Richard Davidson, udtaler, at de ikke har nogen anelse om, hvordan den smarte hvalp slap af sted med at få slugt spyddet.

Den mest sandsynlige forklaring er dog, at hun spiste den, mens hun prøvede at stjæle sig en snack, da familien grillede i haven. 

”Hunde er så kloge, når det kommer til mad, og de er bare så hurtige,” siger Richard Davidson, der bor i nærheden af byen ​​Kettering. ”Vi har allerede har en hund, der er madglad, derfor prøver vi altid at være så forsigtige som muligt."

”I dette tilfælde så vi hende ikke en gang stjæle det og ved ikke, om hun fik fat i spyddet på en persons tallerken. Så vi var ikke klar over, at der overhovedet var et problem, indtil flere måneder senere, da hun begyndte at halte," fortæller den chokerede hundeejer, der nu kan glæde sig over, at Bear har det godt igen.