Gymnasieelever indsamler over 1,9 millioner til 80-årig pedel: Årsagen er fantastisk

26/2/23 09:36

Nicolai Busekist

Foto: GoFundMe
Tre gymnasieelever har indsamlet mere end 1,9 millioner kroner til en pedel på deres skole, og årsagen til indsamlingen er fantastisk.

Tre gymnasieelever mente, at en 80-årig pedel ikke burde være tvunget til stadig at skulle arbejde. Derfor valgte de at samle penge ind til, at han kunne gå på pension.

Og pedellen, der blot omtales som Mr. James, kan nu glæde sig over, at han ikke længere behøver at gå på arbejde på Callisburg High School i Texas.

De tre elever valgte nemlig at starte en indsamling, der havde til formål at skrabe penge sammen til den 80-årige pedel, hvilket har været en stor succes.

Greyson Thurman, Marti Yusko og Banner Tidwell besluttede sig for, at de ville forsøge at samle penge nok til, at han kunne gå på pension, men de er blevet overraskede over, hvor stor opbakning, de har mødt.

Inden for et par uger er det nemlig lykkedes dem at samle mere end 270.000 dollars ind til Mr. James. Det er svarende til mere end 1,9 millioner kroner.

Ikke nok med, at den aldrende pedel nu kan glæde sig over, at han har råd til at gå på pension, så har han også fået råd til at købe sig en ejerbolig, skriver Mirror.

Oprindeligt havde de tre elever et mål om at samle 10.000 dollars ind, som kunne dække hans husleje, mad og regning, men inden for ganske få timer havde de nået målet.

Den 80-årige mand var tvunget til at tage jobbet som pedel i sidste måned, fordi hans husleje blev hævet markant af hans udlejer.

"Det er bare så trist at se en 80-årig mand være nødt til at gøre ting, som ingen 80-årig person burde gøre," sagde en af eleverne til mediet KXII.

De startede deres indsamling den 15. februar, hvor de skrev følgende: "Jeg har startet en indsamling til vores pedel, der kæmper med at betale sin husleje."

"Han var nødt til at forlade sin pension, for fortsat at kunne betale sin husleje, der er blevet hævet. Bare lidt vil ændre hans liv."

Idéen gik viralt, efter at et klip af pedellen, der skubbede sin rengøringsvogn rundt på skolen, blev set tusindvis af gange.

"Dette er vores 80-årige pedel, som fik hævet sin husleje og måtte vende tilbage til arbejde. Lad os hjælpe Mr. James," er der blevet skrevet til videoen.

"Mine klassekammerater og jeg hader at se Mr. James her. Ingen på hans alder burde være nødt til at rydde op efter os, for at kunne leve."

I en opdatering blev et billede af de tre elever, der står sammen med den 80-årige pedel, delt med billedteksten: "Tusind tak til alle, der har doneret og spredt ordet for at hjælpe Mr. James."

Den stolte rektor Jason Hooper sagde: "Det er bare fantastisk."

"I kender det behov, der blev opfyldt på grund af tre venlige børn, men også af alle vores elever, der har slået til for at hjælpe."