Han begik samme fejl som mange andre - Nu er han blind

17/2/23 13:27

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Nu advarer Mike mod at lave samme fejl som ham

Mike står nu frem og fortæller sin historie, det skriver Daily Star.

I sine syv år med kontaktlinser kendte mig godt til øjensygdommen 'pink eye', og han vidste også, at der var en risiko for at få det, hvis han glemte at tage dem ud.

I sine syv år med kontaktlinser har Mike Krumholz mistede synet til en sjælden kødædende parasit efter at have ladet sine kontaktlinser sidde, mens han sov. 

Den 21-årige, fra Florida, USA, besluttede at få en hurtig lur på 40 minutter efter en travl dag på sit deltidsjob med at passe børn.dte mig godt til øjensygdommen 'pink eye', og han vidste også, at der var en risiko for at få det, hvis han glemte at tage dem ud.

Men han troede aldrig, at han ville blive diagnosticeret med acanthamoeba keratitis - en sjælden kødædende parasit, der lever i hans højre øje. Han kan ikke længere arbejde eller genoptage sine universitetsstudier og har siddet i næsten fuldstændig mørke i mere end 50 dage siden den frygtede lur på 40 minutter den 19. december 2022.

Iført mørke solbriller på et videoopkald i et mørklagt rum delte Mike sin historie med Daily Star.

"Jeg gik fra at lave alle disse aktiviteter med børn, lege og lære dem noget til, at jeg ikke engang kunne se Super Bowl på min telefon - det er hårdt. Min familie er fantastisk, min mor har fået fri fra arbejde, men jeg kan ikke engang hænge ud i stuen med hende.

“Min familie har været virkelig støttende økonomisk. Det er meget meget mærkeligt ikke at kunne se folk. Du vil ikke have, at folk skal have ondt af dig, men samtidig vil du gerne leve som en 21-årig, der går på college." fortæller Mike

"Jeg tog på arbejde, og derefter tog jeg en lur på 40 til 45 minutter," reflekterede Mike over den frygtelige dag.

Foto: Mike Krumholz

Foto: Mike Krumholz

"Mine kontaktlinser føltes bare virkelig irriterede, som om de svævede i mit øje. Jeg tog dem ud, og der var ikke noget galt. Så næste morgen vågnede jeg, og jeg sagde til mine forældre, at jeg var nødt til at tage til øjenlægen, fordi noget var galt."

Lige nu er Mikes pupil som sagt dækket af det andet hvide væv fra øjet og hornhinden er meget uklar fordi parasitten har ædt så meget af den. Han er dog ikke berettiget til en øjentransplantation lige nu. Det er på grund af hans alder og den betændelsestilstand, der stadig er i hans øje. Nyt væv ville sandsynligvis bare blive sygt igen.