Han blev erklæret død i flere medier: Nu optræder Kim Jong-un offentligt

Udland
Kim Jong-un død
Først er han levende, så død, så levende. Rygterne er mange. Foto: Shutterstock
Flere medier har de sidste uger erklæret Kim Jong-un død. Rygterne har svirret, men nu melder det nordkoreanske nyhedsbureau, at Jong-un har vist sig offentligt for første gang.

Mest læste i dag

Ifølge det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA, har den nordkoreanske diktator haft en offentlig optræden. Det er første gang, han har været set i offentligheden i tre uger. 

Efter massive rygter om diktatorens død, skulle Kim Jong-un have indviet en ny gødningsfabrik. Det rapporterer det nordkoreanske statslige nyhedsbureau KCNA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det har dog ikke været muligt for Reuters at verificere meldingerne fra KCNA.

Det nordkoreanske nyhedsbureau har dog offentliggjort et billede, der øjensynligt viser Kim Jong-un i færd med at indvie fabrikken. Udover billedet kunne KCNA fortælle, at alle, der deltog i ceremonien, råbte et tordnende hurra-råb, da Kim Jong-un tonene frem for at indvie den nye fabrik. 

Ikke set siden 11. april

Kim Jong-un har ikke været set offentligt siden den 11. april. De manglende offentlige fremtrædener har sat gang i spekulationerne verden over. 

Da Kim Jong-un ikke var til stede sig ved fødselsdagsfejringen af landets grundlægger Kim Il Sung den 15. april, tog rygterne for alvor fart. Flere medier spekulerede derfor i diktatorens død, da dagen er en stor mærkedag i Nordkorea. Diktatoren har ikke tidligere undladt at deltage i festlighederne. Ligesom han plejer at besøge det mausolæum, hvor hans bedstefar ligger begravet.

Flere rygter gik på, at Kim Jong-un havde mistet livet under en hjerteoperation eller at han var i en koma-lignende tilstand på grund af operationen. 

Donald Trump har udtalt, at han hele tiden har vidst, hvordan Kim Jong-un har haft det, men at han ikke kan udtale sig om det.

Nu tyder det så på, at Kim Jong-un igen er ved fuldt vigør. I hvert fald hvis man skal tro den nordkoreanske pressemaskine. 

 

 

Anbefalet til dig