Han blev indlagt med influenzalignende symptomer: Så blev begge ben amputeret

03/2/23 18:24

Mathias Busekist

Foto: GoFundMe
Lægerne så ingen anden mulighed.

Britiske Levi Deweys liv tog en grusom drejning blot to dage før hans 21-års fødselsdag. Her måtte begge hans ben amputeres lige under knæet.

Levi var blevet alvorligt syg af blodforgiftning samt septisk chok, og var hans ben ikke blevet amputeret, havde han formentlig ikke været i live i dag.

Nu, i kølvandet på det livsforandrende forløb, som Levi har været igennem, har familien startet en GoFundMe-indsamling i håb om, at det vil kunne bidrage til, at Levi kan starte sit nye liv.

Indtil den 7. december var Levi en helt almindelig fyr uden gener. Men efter at være blevet ramt af vejrtrækningsproblemer og influenzalignende symptomer, måtte han indlægges på Royal Derby Hospital.

Men Levis tilstand blev ikke bedre - tværtimod. Hans tilstand blev blot værre og værre, indtil han til sidst måtte lægges i respirator.

Lægerne kunne da konkludere, at han var blevet smittet med en livstruende infektion, der havde medført en blodforgiftning samt var ved at skade hans organer.

Derfor blev han forflyttet til et andet hospital, hvor lægerne konkluderede, at han kun ville overleve, hvis begge ben blev amputeret.

Foto: GoFundMe

Foto: GoFundMe

Lægerne foretog amputationen den 24. januar 2023, altså blot to dage inden hans 21-års fødselsdag.

Trods den hårde sandhed er Levi fuld af livsglæde. 

Levi udtaler ifølge familien, at han blot er lykkelig for, at han fik lov til at beholde sine knæ. Det vil nemlig gøre det lettere for ham at få proteser på sigt.