Han fandt 600 aviser i et uventet skattekammer: Du gætter aldrig, hvad de kan sælges for

17/1/23 19:20

Mathias Busekist

Foto: Storage Wars on A&E/Facebook
Aviserne viste sig at være meget værdifulde.

Dave Hester, en stjerne i realityshowet Storage Wars, var overvældet, da han åbnede depotet, han havde købt, og til sin forbløffelse faldt over synet af en stak aviser.

Men der er ikke tale om helt almindelige aviser. Derimod var det aviser fra dagen, hvor den ikoniske og berømte sanger Elvis Presley døde i 1977.

I en video, som Facebook-siden Storage Wars on A&E har delt, ser man en klart overrasket Barry Hester efter at have fundet en stak aviser fra omkring Elvis Presleys død.

"Det her kan blive stort. Det kan nemt resultere i hundredvis, hvis ikke tusindvis eller endda titusindvis af ekstra dollars."

Foto: Storage Wars on A&E/Facebook

Foto: Storage Wars on A&E/Facebook

For at forstå den sande værdi af de værdifulde aviser, valgte Hester at besøge en Elvis Presley-entusiast, Joseph Caretta. Lige siden 1962 har han med stor hengivenhed samlet på memorabilia, der har relation til King of Rock and Roll.

Caretta kunne efterfølgende fortælle, at Hesters bunke var værdifuld - meget værdifuld. Ifølge Caretta blev bunken udgjort af ikke én, men to sjældne aviser. 

Den første - som blev udgivet efter den fem dage lange begivenhed til minde om Elvis' død - var således mindst 5 dollars værd, svarende til cirka 35 kroner.

Den anden avis blev af samleren beskrevet som værende af "betydelig værdi". På baggrund af tilstanden og originaliteten af The Commercial Appeal, som blev udgivet dagen efter Elvis' død, sagde Caretta, at han kunne sælge dem for 10 dollars stykket, svarende til cirka 70 kroner.

Hester havde en utrolig chance for virkelig at tjene en formue, da han havde i alt 600 aviser - 300 af hver - hvilket han naturligvis udnyttede til fulde.

Han prissatte dem i stedet til 100 kronet stykket og tjente i alt 633.000 kroner.

I 1977 spredte nyheden om Elvis Presleys død sig som en steppebrand over hele verden, hvilket chokerede og ødelagde hans familie, venner, fans og en lang række beundrere i underholdningsindustrien.

Han var kun 42 år gammel, da han blev fundet bevidstløs på Graceland.

Det blev efterfølgende bekræftet, at årsagen til hans død var et massivt hjerteanfald, hvorefter det blev afsløret, at han havde store mængder opiater i sit blod.