Han klagede over mavesmerter: Da lægerne så røntgenbillederne, blev de lamslået

05/3/23 16:02

Henrik Rothenbücher

Foto: Twitter
En mand, der klagede over mavesmerter, havde en underlig genstand siddende inde i maven.

Manden kom til universitetshospitalet i Aswan i det sydlige Egypten, hvor han blev behandlet for en tarm- og maveinfektioner.

Men efter at have fundet årsagen til infektionen, blev de mildest talt forbløffede.

Røntgenbilleder viste, at en mobiltelefon sad fast i hans mave.

Men endnu mere forbløffende var det, at manden tilstod at have slugt apparatet for et halvt år siden, men at han havde været for flov til at indlægge sig selv og i stedet bare havde håbet, at han vil skille sig af med den "naturligt".

Det var dog ønsketænkning fra mandens side, og han endte med at blive indlagt til akut operation for at behandle livstruende skader.

Formand for bestyrelsen for Aswan University Hospitals Mohamed El-Dahshoury udtaler ifølge GT, at han ikke har set et sådant tilfælde før.

Der er ingen opdatering om mandens helbredstilstand, men det menes, at han vil komme sig helt.

Det er i øjeblikket uklart, hvorfor han slugte mobiltelefonen.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Selv om dette naturligvis er et meget usædvanligt tilfælde, så fandt et lignende tilfælde sted i Pristina i Kosovo.

Patienten var en 33-årig mand, som havde formået at sluge en Nokia-telefon - den telefon, der almindeligvis kaldes en "murstenstelefon"

Kirurg Skender Telaku fik til opgave at fjerne telefonen sikkert fra mandens mave.

"Jeg fik et opkald om en mand, der havde slugt noget usædvanligt. Efter at have foretaget en scanning kunne vi konstatere, at telefonen var delt i tre dele."

"Ud af alle delene var det batteriet, der bekymrede os mest, fordi det potentielt kunne være eksploderet i mandens mave."

Telaku og hans team brugte et kamera til at lokalisere, hvor telefonen befandt sig, inden de brugte to timer på at trække den ud ad samme vej, som den var kommet ind - nemlig gennem munden.