Har du svært ved vægttab? Eksperter kommer nu med overraskende årsag

Udland
Foto: Shutterstock
Hvis du føler det er svært at smide de ekstra kilo, så kan det muligvis tilskrives en overraskende årsag.

Mest læste i dag

Det kan være svært at smide de ekstra kilo, man ellers så gerne vil af med.

Det kan være, du er blevet underkastet et væld af kurer, veltestede slankemidler, men intet ser ud til at virke, hvorfor det kan blive svære at skelne mellem "fake news" samt de iskolde fakta.

Sundhedseksperter har nu rettet sig sammen for at proklamere, at man skal overkomme bare én enkelt forhindring for at have nøglen til at smide de ekstra kilo i sin hule hånd.

Og det hele handler om tarmbakterier, skriver Mirror.

Det er ikke nogen hemmelighed, at bakterier har fået et skidt ry - de får os til at kaste op, være sengeliggende i flere dage eller i værste fald dø.

Eksperterne hævder dog at visse mikroorganismer kan skabe en overraskende stor forskel, når det kommer til slankekure.

"Kæmper du med at tabe dig? Det kan være på grund af din tarmsundhed! Der er bakterier i din tarm, som fordøjer maden og optager næringsstoffer, og når bakterierne er ude af balance, vil det påvirke, hvordan fedt lagres i kroppen, og hvor sulten man bliver."

"Dårlige bakterier beskadiger tarmslimhinden. Det gør det muligt for fødevaremolekyler og mikrober at trænge ud i blodet, hvilket resulterer i inflammation... Ifølge traditionel kinesisk medicin kan årsagen til dette stamme fra stress, bekymring eller overarbejde sammen med forkert kost," udtaler Anis Khalaf, der er ekspert inden traditionel kinesisk medicin.

Khalaf er heller ikke den eneste, der hævder dette, idet Helen Bell, ernæringsekspert hos UK Care Guide, også understreger, at "gode bakterier" kan "have en betydelig indflydelse på vægttab".

"Det er min erfaring, at klienter med en afbalanceret tarm har lettere ved at tabe sig og holde vægten."

"Gode tarmbakterier er gavnlige mikroorganismer, der hjælper med fordøjelsen, støtter immunforsvaret og producerer vigtige næringsstoffer som vitamin B og K. På den anden side kan dårlige tarmbakterier forårsage betændelse, fordøjelsesproblemer og bidrage til vægtøgning," udtaler hun til Mirror.

For at fjerne de dårlige bakterier anbefaler Helen, at man holder sig fra sukkerholdige snacks, fastfood, forarbejdet kød og kunstige sødemidler.

Anbefalet til dig