Harry og Meghan er rasende: Lægger sag an

24/7/20 05:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Hertugen og hertuginden af Sussex er rasende, efter at en paparazzi har taget billeder af deres søn, i familiens egen baghave.

Harry og Meghan er vant til at være i mediernes søgelys - og det er dog heller ikke første gang at de siger fra over for pressen, det skriver Los Angeles Times. 

Nu lægger parret sag an mod en paparazzifotograf, som har taget billeder af parrets 14 måneder gamle søn Archie, i deres egen baghave, i storbyen Los Angeles i Californien.

Klagen blev indgivet i byretten i Los Angeles torsdag. 

Det er ikke lovligt for paparazzifotografer at filme eller tage billeder af personer i deres eget hjem. 

Fordi Harry og Meghan ikke ved hvem som står bag at have taget billederne, har de lagt sag an på sådan en måde, hvor de kan retsforfølge enhver som bruger billederne.

Her går grænsen

Parrets advokat Michael J. Kump fortæller:

“Ethvert individ og familiemedlem i Californien garanteres ved loven ret til privatliv i deres eget hjem. Ingen droner, helikoptere eller teleobjektiver kan fjerne denne ret. Hertugen og hertuginden af Sussex indgiver denne retssag for at beskytte deres lille søns privatliv i deres hjem, uden nogen indtrængen af fotografer - og for at afsløre og stoppe dem, som tjener profit på disse ulovlige handlinger”. 

Sagen beskriver et liv belejret af droner og fotografer, som følger parret fra land til land og nu i deres nye hjem, via helikoptere der flyver over hjemmet og fotografer som skærer huller i sikkerhedshegnet omkring huset.

Harry og Meghan beskriver i deres klage at de ikke leder efter en særlig behandling, og at de er indforstået med at de vil blive tæt fulgt af medierne, når de er ude offentligt - men at de sætter grænsen ved deres private hjem.