Mandag den 21. april markerede, hvad der ville have været den afdøde dronning Elizabeths 99-års fødselsdag. Derfor var det også en dag, hvor royale entusiaster i hele Storbritanniens tog sig tid til at hylde den længst regerende monark i landets historie.
Mens hyldester strømmede ind, har mediet GloucestershireLive taget et kig på hendes foretrukne enkle frokost med blot to ting, som indeholdt en af verdens sundeste grøntsager. Det er endda blevet antydet, at dette måltid spillede en rolle i hendes strålende og energiske fremtoning gennem hendes 90'ere.
Mens mange i Storbritannien (og sådan set også her i Danmark) måske foretrækker kulhydratrige retter som pasta til frokost, valgte dronningen lettere og mere næringsrige måltider midt på dagen, ifølge tidligere kongelige kokke.
Hendes valg til frokost bestod ofte af grillet søtunge oven på en bund af dampet spinat eller courgette.
"Men dronningen var aldrig en madelsker. Hun spiste for at leve, snarere end at leve for at spise. Prins Philip var den madglade," sagde Darren McGrady, som havde æren af at lave mad til kongefamilien, ifølge GloucestershireLive.
"Han ville hele tiden prøve nye retter og blev begejstret for nye ingredienser, mens dronningen - hvis vi havde en ny opskrift - skulle læse hele opskriften igennem, før hun sagde: 'Okay, lad os prøve den'. Men for det meste holdt hun sig til de samme retter uge efter uge."
Under sin fireårige ansættelse på Kensington Palace observerede Darren, at dronning Elizabeth havde en forkærlighed for oksemørbrad med champignon-whiskysauce til middag - især når det blev serveret med vildt, tilføjede han.
Hendes valg af frokost, grillet søtunge på en bund af dampet spinat, er ikke kun et fedtfattigt valg, men er også en ret, der er rig på protein og fyldt med næringsstoffer som D-vitamin og B-12.
"Dronning Elizabeth nød nye kartofler og spinat sammen med sin fisk," skrev Darren også på sin hjemmeside.
Hvorfor er spinat så sundt?
Når vi nu har slået fast, at den afdøde dronning foretrak spinat, er det værd at undersøge, hvorfor denne bladgrøntsag betragtes som værende så gavnlig. BBC har for nylig udarbejdet en liste over verdens 100 sundeste fødevarer og placerede frossen spinat som nummer 24.
Spinat indeholder magnesium, folat, A-vitamin, beta-caroten og zeaxanthin, og frysning hjælper med at bevare disse værdifulde næringsstoffer. SurreyLive skriver, at spinat også er rig på K-vitamin, som er vigtigt for knoglesundhed og blodets evne til at størkne, samt A-vitamin, som er vigtigt for synet og immunforsvaret.
Modsat hvad mange måske tror, er frisk spinat ikke altid bedst. Næringsstoffer kan gå tabt under transport og opbevaring, viser forskning fra Pennsylvania State University. En anden undersøgelse viste, at spinat kan miste op til 75 procent af sit C-vitaminindhold inden for en uge - derfor fryses det ofte ned kort efter høst for at bevare næringsværdien.
Tim Spector, der er professor i genetisk epidemiologi ved King's College London og medstifter af sundhedsappen Zoe, har endda advaret sine Instagram-følgere mod at være 'snobber' omkring frossen mad.
"Som jeg, har du sikkert altid troet, at frisk mad altid er det bedste valg. Vær ikke snobbet, når det gælder frossen eller dåsemad - det kan ofte være en livredder," sagde han.
"Et eksempel er frossen spinat, hvor selve fryseprocessen og emballeringen betyder, at næringsstofferne i spinaten bevares perfekt - så du mister ikke noget ved at købe den frosne version i stedet for den friske."