Heroin-afhængigt par gennemgår vanvittig transformation: Sådan ser de ud i dag

Foto: TikTok
Et par, der var tæt på at dø som følge af deres heroinmisbrug, har delt deres bemærkelsesværdige forvandling, efter at have været stoffri i ti måneder.

Mest læste i dag

Det er noget af det sværeste at gøre, men 32-årige Holly Fitzwater og hendes 30-årige partner Jake har formået at forandre deres liv fuldstændig på kort tid. Det skriver Ladbible.

Parret, der bor i Perth i Skotland, har delt deres rejse på TikTok. På det sociale medie har de også delt videoer, hvor de taler om afhængighed og misbrug.

Holly, der nu arbejder for NHS Test and Trace, begyndte sit heroinmisbrug i en alder af blot 20 år. Det førte alvorlige konsekvenser med sig, da hun bl.a. fik frataget sin søn og fik en fængselsstraf for butikstyveri.

I 2019 mødte hun Jake, der på daværende tidspunkt også var afhængig af stoffer. Parret besluttede én dag, at det skulle være nok, og begyndte sammen den hårde rejse mod at blive stoffri.

Foto: TikTok

"Jeg var så bange for abstinenserne - de var så hårde, at jeg var bange for at gå igennem dem," sagde Holly.

"Den første gang jeg stjal, bankede mit hjerte, jeg følte mig syg og rystede - men alt, der gik gennem mit hoved, var 'Holly, du kommer til at føle dig syg. Disse abstinenser vil være smertefulde'."

Parret havde intet med deres respektive familier at gøre, og boede sammen i en 'kold, mørk og snusket' lejlighed.

På juledag i 2020, der også er Hollys fødselsdag, besluttede parret sig for, at de ville lægge stofferne fra sig én gang for alle.

Foto: TikTok

"Vi boede i denne kolde, fugtige lejlighed uden noget, og jeg sagde til Jake: 'Vi kan ikke leve sådan her mere'," sagde Holly.

"Den næste dag ringede jeg til Edinburgh, Stirling og Perth Council, og tiggede om hjælp. Perth tilbød os et lejemål, og 28 dage senere pakkede vi sammen og flyttede med det samme. Ingen møbler. Kun et par poser med tøj."

"Vi var nødt til at flytte. I Fife kendte vi alle dealere og alle vores venner var afhængige. Vi havde prøvet at stoppe før og ville holde i en uge, men så mødte vi en misbruger eller dealer, og faldt i med det samme."

De begyndte at tage metadon, som skulle hjælpe på abstinenserne. Desuden besluttede de sig for at isolere sig i deres nye hjem for at undgå tilbagefald.

Foto: TikTok

Deres viljestyrke, og det faktum, at de tog en dag ad gangen, har hjulpet dem med at vende deres liv til det bedre på mindre end et år.

"Vi fulgte den samme rutine, indtil der til sidst var gået en uge uden stoffer - og så endnu én," sagde Holly.

"Trangen var der stadig, men vi blev mere beslutsomme. Jo mere stabile vi blev, jo bedre havde vi det. Vi kunne lide vores nye liv."

Nu deler de deres historie på de sociale medier, da de håber, at de kan hjælpe andre, der står i samme situation, som de engang gjorde.

"Jeg plejede at tro, at jeg aldrig ville blive stoffri, og at det var en eventyrhistorie. Men jeg gjorde det, og jeg vil gerne vise andre, at det er muligt, mens jeg underviser børn, forældre og voksne om, hvordan man får hjælp, og hvordan man kommer sig," sagde Holly.

"Jeg vil vise dem, hvordan det er muligt – at blive stoffri er ikke en drøm. Det er virkelighed. Jeg ved, at jeg som misbruger gjorde forfærdelige ting, og jeg fortryder dem hver dag, men ved at hjælpe andre håber jeg, at jeg kan råde bod på det."

"Nu koncentrerer jeg mig om at holde mig stoffri, arbejde og mest af alt se min familie vokse med kærlighed og lykke."

Foto: TikTok

Parret har også afsløret, at de er 'mere forelsket end nogensinde', og at de har lært de 'rigtige dem' at kende, siden de stoppede med at tage stoffer.

Ydermere er Holly begyndt at genopbygge sit forhold til sin søn. Hun har tilmed fået muligheden for at have ham i weekenderne.

Deres video, hvor de fortæller om deres historie, er gået viralt på det sociale medie TikTok, hvor den er blevet set mere end 3,8 millioner gange, og har fået 230.000 likes.

Anbefalet til dig