Heroisk indsats: 7-årig dreng redder lillesøster ud af brændende hus

27/12/2020

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En blot 7-årig dreng blev den store helt, da han frygtløs hoppede ind i et brændende hus, for at redde sin lillesøster ud af de livstruende flammer.

Mest læste i dag

Ægteparret Chris og Nicole Davidson, der bor i Tennessee i USA, havde lagt deres tre børn i seng og var selv gået i seng, da de den 8. december blev vækket af lugten af røg. Det skriver CNN.

Kun ganske kort tid efter stod hele deres hjem i flammer. Inden forældrene søgte ud af huset, lykkedes det at redde deres to børn, 2-årige Elijah og 7-årige Eli, ud af det brændende hus. Chris og Nicoles 22 måneder gamle datter, Erin, lå dog stadig og sov i sin vugge i et værelse. 

"Ilden var så kraftig og røgen så tyk, at jeg ikke kunne komme ind til hende," har Chris Davidson fortalt til CNN, hvilket han fulgte op: 

"Vi gik udenfor og prøvede at komme ind via vinduet, men der var ikke noget, jeg kunne stå på, så jeg kunne nå op til vinduet. Så jeg greb fat i Eli og løftede ham op, så han kunne kravle ind gennem vinduet, og det lykkedes ham at få hende ud," sagde han. 

Også den 7-årige Eli har udtalt sig til CNN, hvor han sagde, at han var bange, men han ville redde sin søster fra at dø. 

"Jeg troede ikke, jeg kunne gøre det, men så sagde jeg: Jeg har hende far. Jeg var bange, men jeg ville ikke have at min søster skulle dø," lød det fra Eli til CNN. 

Chris fortalte dernæst til CNN, at de var meget stolte af Eli, og at hans handling var både modig og heroisk. 

"Vi kunne ikke være mere stolte af Eli. Han gjorde noget, som en voksen mand ikke ville have gjort," sagde han. 

Efterfølgende ankom 20 brandfolk til stedet, men på dette tidspunkt var det for sent at redde huset, da det hele var opslugt af flammer. Næste der var der ifølge den lokale brandchef Josh Miracle 'intet tilbage'. 

Gennem tiden har familien Davidson opfostret hele 34 plejebørn, hvilket også omfatter Eli. Desuden har de adopteret to børn, Erin og Elijah. Nu skal familien forsøge at komme på fode igen, da de har mistet alle deres ejendel, da deres hjem brændte ned. 

"Vi har mistet alt. Vores liv var i det hjem, og vores tre biler blev også beskadiget i branden. Du har aldrig prøvet at være så ydmyg, når du ikke engang har dit eget undertøj at tage på," sagde Chris Davidson til CNN.

Heldigvis har et familiemedlem i nærheden givet dem et midlertidigt sted at bo. Derudover er der blevet startet en kampagne på GoFundMe for at hjælpe den hårdt ramte familie, som allerede har rundet 116.000 dollars, hvilket svarer til ca. 700.000 kr. 

Mest læste

Anbefalet til dig