Hollywoodlegende med kræftdom: "Jeg føler mig heldig"

20/10/20 14:59

Per Broch

Jeff Bridges med kræftdiagnose. Foto: Shutterstock
Det er ikke Hr. Hvemsomhelst, der på Twitter har meldt ud, at han er diagnosticeret med lymfekræft. Hollywood-skuespilleren Jeff Bridges blev udødeliggjort i den ikoniske rolle som The Dude i filmen The Big Lebowski, nu er udødeligheden dog truet.

I dag kunne Jeff Bridges melde ud på Twitter, at han er ramt af lymfekræft. Den70-årige skuespiller meddeler via sin twitter-konto, at han er i behandling for den frygtede sygdom.

'Som the Dude ville sige ... "New s**t has come to light'. Jeg er blevet diagnosticeret med lymfekræft. Selvom det er en alvorlig sygdom, føler jeg mig heldig over, at jeg har et dygtigt hold af læger og at prognoserne er gode'.

'Jeg er begyndt på behandlingen og vil holde jer opdateret om min bedring", skriver han.

Det er usikkert, hvad det er for en type af lymfekræft, som skuespilleren er ramt af. Jeff Bridges kan være ramt af enten Hodgkin lymfom eller den noget mere sjældne non-Hodgkin lymfom. Umiddelbart tyder det på, at Jeff Bridges er ramt af Hodgkin lymfon, som giver de bedste overlevelseschancer. Det er også den mest almindelige form for lymfekræft.

I Danmark dør omkring 350 mænd og kvinder om året af de to typer af lymfekræft.

Ikoniske roller

Udover den vilde rolle som The Dude i The Big Lekowski, er Jeff Bridges mest kendt for rollerne i Crazy Heart, som han vandt en Oscar for i 2010. Han vandt desuden en Golden Globe samme år for den samme rolle.

Jeff Bridges har været aktiv i Hollywood i omkring 50 år. Han anses af mange som en af de helt store skuespillerlegender.

Hans far var også skuespiller, og hans bror, Beau Bridges, har også gjort karriere som skuespiller. I dramaet 'The Fabulous Baker Boys' spillede de to brødre side om side.