Hun anklagede flere mænd for voldtægt og vold: Nu skal hun otte et halvt år i fængsel

16/3/23 18:32

Mathias Busekist

Foto: Facebook
Hun er nu blevet dømt.

I maj 2020 delte Eleanor Williams, en 22-årig kvinde fra Barrow-in-Furness i Cumbria, rystende billeder af voldsomme skader, hvilket blev ledsaget af en beretning om at være offer for menneskehandel samt voldtægt.

Opslaget, som hun delte med sine Facebook-venner, endte i stedet med at blive delt af mere end 100.000 mennesker, hvilket blev startskuddet til en række demonstrationer i hjembyen.

Og for at undersøge sagen nærmere, rejste Tommy Robinson, den tidligere leder af English Defence League, til Barrow-in-Furness, hvorefter sagen tog en forfærdelig drejning.

For i tiden mellem 2016 og 2020 fremsatte Williams en lang række alvorlige beskyldninger af seksuel karakter mod et betydeligt antal mænd, som blandt andet førte til, at tre af mændene forsøgte at tage sit eget liv.

Men alle beviserne var forfalsket. Hendes skader, herunder en af hendes fingre, som var delvist afskåret, var forvoldt af hende selv. Selv de mange blå mærker, som hun viste frem på sine Facebook-billeder, havde hun selv forvoldt med værktøj købt af hende.

Og dommer Robert Altham var mildest talt rasende, fordi han nu er bange for, at sager som denne vil medføre, at "ægte" ofre ikke vil stå frem, fordi de nu skal være bange for, at man tror, de lyver.

Dommerens kommentar kom, efter at det blev bekræftet, at tre af de mænd, som fejlagtigt var blevet anklaget for voldtægt, havde forsøgt at tage deres eget liv som følge af anklagerne mod dem.

Mohammed Ramzan var derudover blev derudover beskyldt for at have forsøgt at sælge hendes i Amsterdam med henblik på prostitution.

Dommeren fastslog dog hurtigt, Ramzan ikke havde gjort det, han var anklaget for, men at han heller ikke kendte Williams og knap nok vidste, hvem hun var.

Og alt dette undskylder Williams for i et brev, hvor hun beklager sine "ungdomsfejl".

Det skriver Mirror

Foto: Politi

Foto: Politi

Politiet tilføjer til dommen, at man i 2020 fandt hende nær sit hjem med flere sår, som hun hævede var blevet forvoldt af bandemedlemmer, som forinden skulle have voldtaget hende. Men også disse skader var forvoldt af hende selv ved hjælp af en hammer, som var dækket af blod, da den blev fundet nær hende.  

Ydermere skulle hun havde sendt beskeder til sig selv under foregivende af, at de var blevet tilsendt af menneskehandlere. Hun gik endda så langt som at overbevise tilfælde mennesker til at sende hende beskeder, hvorefter hun hævdede, at selvsamme mennesker havde misbrugt hende. 

Slutteligt erklærede hun sig skyldig i at have forsøgt at hindre rettens gang ved at beordre hendes mor og søster til at angribe en advokat med en hammer.