Hun drak 34 genstande om dagen: Sjælden sygdom fik hende på ret køl

02/12/22 08:20

Thea M. Andersen

Foto: Faksimile Instagram/soyli91
Den sjældne sygdom Guillain-Barrés syndrom endte med at redde hendes liv.

I 2019 blev Mailinn diagnosticeret med den sjældne sygdom Guillain-Barrés syndrom. En sygdom, der rammer ud af det blå, og hvor kroppens immunforsvar angriber nerverne. Det resulterer i tiltagende muskelsvaghed og delvis lammelse i kroppen.

Mailinn var 28 år, før hun fik diagnosen, og vejede 165 kilo. Her lå hun i koma i to måneder.

"Da jeg var syg, var det helt forfærdeligt - men nu er det det bedste, der kunne være sket for mig. Jeg er helt sikker på, at jeg havde drukket mig ihjel, hvis jeg ikke var havnet i koma," siger hun til Dagbladet.

Da hun var 21 år havde Mailinn et alkoholmisbrug. Det skete, efter hun fik en depression og angst, der tog alt initiativ fra hende bortset fra impulsen til at drikke alkohol. Men sygdommen blev starten på en stor omvæltning af hendes liv.

Ifølge NHI vil de fleste mennesker, der får denne diagnose, opleve en gradvis bedring. Omkring 60 % vil komme sig fuldstændigt og dermed genvinde normal funktion i deres ben og arme. Men der kan ofte gå seks til tolv måneder. 

På Instagram har hun taget sine 1.040 med på hendes rejse. 

Efter et langt hospitalsophold har den stået på en masse træning. I dag er hun er på sine ben igen og har tabt sig hele 95 kg.

Efter hospitalsopholdet har Mailinn ikke rørt en dråbe alkohol.

Nu er hun ved at uddanne sig til intensivsygeplejerske, da hun har en masse erfaring, der kan hjælpe andre.

"Jeg ville ønske, jeg vidste, hvor godt livet ville blive i den tid, jeg var alkoholiker. Jeg ser på billeder af mig selv fra dengang, og ser håbløsheden i mine øjne. Jeg vil bare give hende et kram. Hvis jeg havde en tidsmaskine, ville jeg gå tilbage i tiden og sige til mig selv: ”Her er du. 30 år gammel. Det bliver i orden," siger hun til mediet.