Hund sættes i karantæne efter positiv test for coronavirus

Måske er den første hund blevet smittet med coronavirus. Foto: Shutterstock

Det er dog stadig usikkert om hunden reelt er smittet med coronavirus eller om virussen har sat sig i hunden pels efter menneskelig kontakt.

Den positivt testede hund er af racen Pomeranian. Ejeren er Yvonne Chow Hau Yee, der bor sammen med sin lille hund, Pooch. Yvonne er selv blevet testet positiv for virussen og har tilsyneladende smittet hunden. Det skriver det britiske medie, The Independent.

Pomeranianen er det første tilfælde af coronavirus hos et kæledyr. Pooch er herefter sat i karantæne, da man er bekymret for, om kæledyret kan give virussen videre til mennesker eller andre kæledyr. 

Den lille hund blev hentet i ejerens hjem onsdag efter ejeren var blevet diagnostificeret med coronavirus og herefter placeret i isolation på et hospital. 

En talsmand har bekræftet, at hundens tests er svagt positive overfor coronavirus, men historien fortæller ikke noget om, hvorfor hunden i første omgang overhovedet blev testet.

Flere eksperter har dog udtalt, at man som hundeejer ikke bør bekymre sig. En læge har udtalt, at virussen kunne stamme fra dyrets pels og ikke fra hundens blodbane. Det er dog ikke bekræftet. 

Jonathan Ball, professor i molekylær virologi ved University of Nottingham, har udtalt, at ”der ikke er nogen beviser for, at coronavirus kan inficere hunde, og det ville være utroligt hvis en virus kan smitte så mange forskellige arter på så kort tid."

"Vi er nødt til at skelne mellem reel infektion og tilstedeværelsen af ​​en virus - det er meget forskellige scenarier. Det faktum, at testresultatet var svagt positivt, antyder, at dette er miljømæssig kontaminering eller tilstedeværelsen af ​​coronavirus fra menneskelig kontakt, der er havnet i hundens prøver."

Læs også

Coronavirus spreder sig: Tredje dansker smittet