Hundredvis af døde fugle på gaderne i Rom: Skræmt til døde af fyrværkeri

03/1/21 11:45

Nicolai Busekist

Foto: LIPU
Hundredvis af døde fugle er blevet fundet på gaderne i Rom. Ifølge en række dyrevelfærdsorganisationer døde de, fordi de blev skræmt af fyrværkeri.

Utallige døde fugle er blevet fundet på gaderne i Rom. Det menes, at de er afgået ved døden, fordi de har fået hjertestop, som er forårsaget af fyrværkeri, der er blevet affyret i byen.

Der er fundet mange hundrede små fugle spredt ud over gaderne i Rom. Det omfatter blandt andet rundt omkring Roma Termini-togstationen, hvor de er blevet fundet i massevis af chokerede forbipasserende. 

Diverse dyrevelfærdsorganisationer vurderer, at tragedien er forårsaget af fyrværkeri, der blev fyret af på nytårsaften, hvilket ganske enkelt har skræmt dem ihjel. 

Foto: LIPU

Foto: LIPU

Der var ellers indført et forbud i byen den 31. december, hvilket blev indført for at beskytte både dyr, mennesker og ejendom. Det blev dog ignoreret i stor stil af italienere, der ville fejre afslutningen på 2020. 

I en video, der er blevet optaget af et chokeret vidne, kan man høre, at personen, der filmer siger: "Dette er den modbydelige side af menneskets natur. Fyrværkeriet. Hundredvis af døde fugle. Ubegribeligt. Se hvor mange der er."  

I et vidne ved navn Diego, der arbejdede som taxachauffør på nytårsaften, fortalte følgende til The Mail Online: "Jeg var på vagt i løbet af de timer, da jeg passerede gennem Cavour, en gad nær hovedbanegården. Jeg forstod først ikke, hvad der var på jorden. Senere indså jeg, at det var døde fugle, og at der var hundreder af dem. Et forfærdeligt syn. Det var omkring kl. 00.40, og årsagen kunne være fyrværkeri. Det er i det mindste det første, jeg troede."

Foto: LIPU

Foto: LIPU

OIPA, International Organization for Animal Protection, har fortalt, at fyrværkeriet blev skudt af i et grønt område, hvor fuglene plejede at bo. 

Loredana Diglio, der er talskvinde for organisationen, sagde: "Det er muligt, at de døde af frygt." 

"De kan flyve op sammen og banke mod hinanden eller ramme vinduer eller elektriske ledninger. Lad os dog ikke glemme, at de også kan dø af hjerteanfald."

Hun tilføjede desuden, at der hvert år bliver forårsaget skader på både vilde dyr og husdyr. Flere personer på nettet har desuden antydet, at de dystre dødsfald er et tegn forud for 2021. Andre mener, at det er byens skyld, da de ikke har forbudt fyrværkeri for flere år siden. 

Foto: LIPU

Foto: LIPU